Het begin van de koers was, zoals verwacht, ontzettend chaotisch. De eerste tientallen kilometers werd er volop aangevallen, maar het peloton reed het gat telkens dicht. Met 215 kilometer kwam er dan toch echt een kopgroep die goed samenwerkte, bestaande uit Soler, Duquennoy, Robeet, Bystrom, Wallays en Dillier. Nadat drie renners aansluiting vonden, kreeg de groep een ruime voorsprong van ruim acht minuten.
Grote schrik
Op ongeveer 150 kilometer voor de finish ging de Belg Michael Goolaerts naar de grond, waar hij roerloos in de berm lag. De hulpdiensten hebben de renner van de ploeg Veranda’s Willems Crelan gereanimeerd, waarna hij per helikopter naar het ziekenhuis is gebracht. De koers bleef onrustig met meerdere valpartijen, zoals een grote valpartij op de strook van Haveluy, waar onder andere Sebastian Langeveld onderuit ging.
Paris - Roubaix
Hoogtepunten Parijs-Roubaix 2018
08/04/2018 OM 15:46
Strijd om de zege
Met zestig kilometer nog te gaan begon de strijd der favorieten. Het was Greg van Avermaet met enkele speldenprikjes, maar Peter Sagan was de eerste die echt een gat sloeg. De Slowaak sloot aan bij drie vroege vluchters (Dillier, Wallays en Bystrom) en kreeg een aardig gat op de rest van de favorieten.
De voorsprong werd alleen maar groter en aangekomen bij een van de zwaarste stroken, het Carrefour de l'Arbre, had Sagan samen met Dillier een voorsprong van bijna anderhalve minuut. Terpstra zette vervolgens volop de achtervolging in en gooide alle registers open en kreeg de Belgen van Avermaet, Stuyven en Vanmarcke met zich mee.
In het stadion was het Sagan die toch echt te sterk was voor Dillier in de sprint. Terpstra was buiten het beeld van de camera weggereden uit de achtervolgende groep en eindigde op plek drie.
Wielrennen
Brits Kampioenschap | Mark Cavendish wint loodzware strijd om Britse titel
13 UUR GELEDEN