Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

RideLondon | Charlotte Kool sprint naar tweede ritzege, DSM-renster wint ook klassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/05/2023 om 20:27 GMT+2

Charlotte Kool heeft de derde, en laatste, rit gewonnen van de RideLondon Classique. De sprintster van DSM was overduidelijk de snelste op de aankomst in London. Daarmee houdt ze Chloe Dygert in zowel de daguitslag als het klassement achter zich. Maike van der Duin kwam als derde over de streep.

RideLondon | Charlotte Kool sprint naar tweede ritzege, DSM-renster wint ook klassement

Charlotte Kool is op dreef deze week. In de eerste rit van de RideLondon Classique was de DSM-renster de snelste van de dag. In de tweede etappe leek het allemaal even mis te gaan voor haar. In de sprintvoorbereiding kwam ze hard ten val. Gelukkig kon ze nog wel haar weg vervolgen en omdat de valpartij binnen de 3km was kwam ze in dezelfde tijd binnen als de rest.

Pleisters en verband

Vandaag was er weer een nieuwe kans. Dus ingepakt met pleisters en verband was Kool wederom van voren te vinden. En wederom stond er geen maat op haar versnelling. Dit keer moest ze wel blijven sprinten tot aan de meet want het scheelde niet veel met Chloe Dygert en Maike van der Duin, tweede en derde respectievelijk.

Podium

Met deze tweede dagzege en de daarbij behorende 10 bonificiatieseconden verzekerd Kool zichzelf van de eindzege. Elf seconden voor heeft ze op Chloe Dygert die de tweede etappe wist te winnen, vandaag tweede werd en ook in het klassement dus op de tweede plaats eindigt. Het lijkt wel een Derek Gee Giro-verhaal. Lizzie Deignan is de nummer drie in het klassement na drie dagen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie