Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

RideLondon | Maike van der Duin strandt in slotkilometer, Charlotte Kool valt en Chloé Dygert wint na spectaculair slot

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 27/05/2023 om 15:49 GMT+2

De tweede rit in de RideLondon Classique ging naar Chloé Dygert. De Amerikaanse van Canyon//SRAM won in Maldon de sprint van een kleine groep. In de slotkilometer werd haar 21-jarige Nederlandse ploeggenote Maike van der Duin gegrepen, terwijl de topfavoriete Charlotte Kool van Team DSM iets daarvoor tegen het wegdek sloeg in de groep der favorieten.

RideLondon | Van der Duin strandt in slotkilometer, Kool valt en Dygert wint

Ook in de Britse World Tour-koers was er op de eerste dag succes geweest voor een Nederlandse, Charlotte Kool boekte haar vijfde zege in totaal van 2023 en haar vierde op het hoogste niveau. De tweede rit van en naar Maldon was een zwaardere dan de eerste en kon in het peloton heel wat teweeg brengen. Met name de North Hill op het plaatselijke parcours moest daarvoor zorgen.
Nadat de Française Typhaine Laurance het publiek en de kijkers had vermaakt met een lange solo-ontsnapping, was het in de finale tijd voor de kopvrouwen. Anna Henderson (Jumbo-Visma), Lucinda Brand (Trek-Segafredo) en Kool (Team DSM) lieten zich veelvuldig zien, net als Maike van der Duin van Canyon//SRAM.
Die laatste sloeg een gaatje, waarna achter de 21-jarige Nederlandse de samenwerking niet snel op gang kwam. Van der Duin werd eerder dit jaar al derde in de Ronde van Drenthe en Gent-Wevelgem en liet zich vorig jaar in haar eerste World Tour-jaar ook al veelvuldig van voren zien.
Team DSM en Trek-Segafredo sloegen de handen ineen. Het verschil onder de rode vod bedroeg tien seconden. Achter Van der Duin was er een valpartij in het peloton, waarbij ook leidster Kool tegen de grond ging. Er bleef een klein groepje favorieten over. Chloé Dygert, teamgenote van Van der Duin, ging de sprint van ver aan en de Amerikaanse die enkele jaren later zwaar ten val kwam en vreesde voor het einde van haar loopbaan won voor de eerste keer sinds haar fulltime comeback dit jaar.

Waar kijk je?

RideLondon is tot en met zondag elke dag live te zien op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie