Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | "Het is gekkenwerk, hij lijkt Merckx wel" - Romain Bardet werd geklopt door Remco Evenepoel

Matthijs Klerkx

Geupdate 10/09/2023 om 12:59 GMT+2

Vrijwel de gehele finale van de veertiende etappe in de Vuelta a España van 2023 zagen we hetzelfde beeld: Romain Bardet in het tenue van Team DSM-Firmenich in het wiel van Belgisch kampioen Remco Evenepoel. De Fransman kreeg krampen op vier kilometer van de streep, moest Evenepoel laten gaan en was naderhand vol lof voor zijn vluchtmakker.

La Vuelta | "Het is gekkenwerk, hij lijkt Merckx wel" - Bardet werd geklopt door Evenepoel

"Ik had echt een heel goede dag", begon de hijgende en puffende tweevoudig beklimmer van het podium in de Tour de France zijn verhaal over de koers. "Alleen ik had één probleem: ik was de hele dag op pad met een legende zoals hij", had Bardet het over Evenepoel.
Op de Col Hourcère begonnen de twee eraan. "Ik had er eerst alles aan gedaan om vooraan te zitten en had goede benen. Ik ken Remco en weet dat hij een etappe zoals deze à la Merckx kan winnen. Dat liet hij vandaag opnieuw zien."
De Fransman van DSM was erop voorbereid dat het een lange dag zou worden. "Dat hij van ver aan zou gaan, was wel bekend. Remco deed 75 tot 80 procent van het werk onderweg, in zijn wiel zitten was vreselijk. Ik heb echt de hele dag afgezien en kreeg aan het einde nog krampen ook."
picture

La Vuelta | Remco Evenepoel slaat terug zoals het moet – prachtige ritzege in de Pyreneeën

Waardering

De twee reden tijdens de slechte dag van Evenepoel op weg naar de Tourmalet ook al een groot deel van de rit samen. "Ik waardeer Remco enorm en we hebben in de koers al veel gekletst samen. Vandaag zeiden we dat we samen gewoon tot aan de meet gingen rijden. Voor de rest viel er ook niet veel meer te zeggen, want de beste heeft gewonnen."
"Ik voelde me goed en wilde graag koers maken, omdat een vlucht met mij het al een paar keer niet redde tot aan de finish", aldus Bardet. "Gisteren liet ik me bewust verder op afstand rijden om vandaag voor de zege te kunnen strijden. Ik ben trots op mezelf en heb alles gegeven, uiteindelijk klopte Remco mij en het is wat het is."
Hoe het was om met Evenepoel te rijden? "Dat is echt gekkenwerk. Na iedere bocht moest ik sprinten om bij te blijven. In de afdaling, op het vlakke of bergop: het maakt niks uit. Hij is zo aero, dat ik de wind telkens voelde alsof ik zelf op kop zat. Ik begrijp helemaal waarom hij zulke solo's uit zijn benen kan schudden, want Remco is gewoon ongelooflijk sterk."
picture

La Vuelta | Remco Evenepoel lost uit groep rode trui - einde aspiraties voor eindwinst?

Waar kijk je?

Van Barcelona tot Madrid: de 78ste Vuelta a España mag je met recht ‘El Clásico’ noemen! Wie van Jumbo-Visma gaat deze grote ronde winnen? Mis niks van de Vuelta bij Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie