Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Adam Yates verslaat Evenepoel op Jebel Hafeet, Belg pakt wel eindzege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/02/2023 om 14:26 GMT+1

Adam Yates heeft de zevende etappe van de UAE Tour gewonnen. Op de inmiddels bekende perfect geasfalteerde brede beklimming Jebel Hafeet was de Brit de sterkste van de dag. Remco Evenepoel moest met drie kilometer te gaan het hoofd buigen en kwam als tweede over de streep. De Belg wint wel het klassement.

UAE Tour | Adam Yates verslaat Evenepoel op Jebel Hafeet, Belg pakt wel eindzege

Eindelijk was het zo ver. De slotetappe van de UAE Tour met de finish op de Jebel Hafeet. Een beklimming die ondertussen bekend is bij het wielerpubliek vanwege de plaatjes van de perfect geasfalteerde snelweg in het steenachtige landschap.
Met een vlakke aanloop was het dan ook wachten tot de slotklim. De kopgroep begon met een voorsprong van een kleine drie minuten aan de klim van 10,7km aan 6,8%, maar toen UAE Team Emirates op kop begon te stoempen voor kopman Yates verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon.

Yatesy

Met nog zes kilometer te gaan waren alle knechten opgebrand en was het aan Yates zelf om het verschil te maken. De Brit deed wat er van hem verwacht werd en versnelde uit de overgebleven groep met favorieten. Evenepoel sprong in zijn leiderstrui direct op het achterwiel van de winnaar van deze rit in 2019.

10 procent

Het tempo zakte nog wel wat terug waardoor het leek alsof Plapp, Bouchard, Kuss en Bilbao weer konden aansluiten bij de twee op kop, maar toen de achtervolgers er bijna bij waren ging Yates weer op de pedalen staan. Terwijl het hellingspercentage ruim 10% aantikte, versnelde Yates en kwam er geen antwoord van Evenepoel.

Podium

Op de meet had Yates een voorsprong van tien seconden op Evenepoel die wel het eindklassement weet te winnen. Luke Plapp komt 54 seconden na Yates over de meet en weet daardoor met één seconde voorsprong zijn tweede plaats in het klassement te behouden. De Brit eindigt op de derde plaats.

WAAR KIJK JE?

Ook de UAE Tour volg je natuurlijk van begin tot finish op Eurosport of stream de koers reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie