Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Burgos | Lorena Wiebes wint na prachtige lead-out Demi Vollering en waanzinnige sprint

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/05/2023 om 17:38 GMT+2

Lorena Wiebes zegevierde in de derde etappe van de Vuelta a Burgos Feminas. In de 113 kilometer lange rit tussen Caleruega en Aranda de Duero toonde de Nederlandse zich de sterkste op de oplopende aankomststrook. Ze is nog steeds de leidster in het algemeen klassement, morgen staat de koninginnenrit met aankomst op de beklimming naar Lagunas de Neila op het programma.

Ronde van Burgos | Lorena Wiebes wint na prachtige lead-out Demi Vollering en waanzinnige sprint

Ook de Vuelta a Burgos Feminas was tot nu toe een Nederlands feestje en meer bepaald een feestje van Team SD Worx. De openingsrit werd met groot machtsvertoon gewonnen door Europees kampioene Lorena Wiebes.
In de leiderstrui dacht ze gisteren ook de tweede etappe richting Lerma te winnen, de jury besliste echter anders. Op de omhoog lopende finishstrook hinderde ze volgens de wedstrijdjury de Amerikaanse Chloe Dygert teveel, Wiebes werd teruggezet naar de derde plaats. Geluk bij een ongeluk? De zege ging daardoor naar land- en ploeggenote Demi Vollering.

Dubbeltje op z’n kant

Op de derde dag was het opnieuw tijd voor een vlakke etappe, deze keer van Caleruega naar Aranda de Duero. De organisatie had – in tegenstelling tot de mannenronde, waar vaak het vlakke centrum wordt opgezocht – een buitenwijkje gevonden om de aankomst te leggen, op een hellende strook.
Nog voor de echte finale zou ontbranden, kwam de Française Morgane Coston van Cofidis voorop te zitten. Ze kreeg even later gezelschap van zeven andere rensters, waaronder Sheyla Gutierrez van Movistar Team.
Het achttal – waarbij niemand gevaarlijk was voor het algemeen klassement – reed een minuut voorsprong bij elkaar. Team SD Worx moest aan de bak in de laatste tien kilometer en kreeg hulp van onder meer Team Jayco AlUla en AG Insurance Soudal Quick-Step.
Met twintig seconden voorsprong bereikte het zevental – Sofia Rodríguez was inmiddels afgehaakt – de aankomstplaats. In het peloton trok Vollering de sprint aan voor Wiebes, die van heel ver aan moest gaan. Ze haalde nog net voor de meet alle koplopers in.

Waar kijk je?

De Ronde van Burgos is elke dag live te zien bij discovery+. Stream live en zonder reclame en pak zo veel mogelijk mee van deze mooie ronde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie