Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Burgos | “Ik wilde zien hoe snel ik omhoog reed met het oog op de Tour” - Demi Vollering

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 22/05/2023 om 12:16 GMT+2

Demi Vollering was ongenaakbaar op de slotklim van de laatste etappe in de Ronde van Burgos. De Nederlandse liet de groep met favorieten al gauw achter zich en soleerde met groot machtsvertoon naar de eindzege. Vollering kijkt terug op het beste voorjaar uit haar carrière en ze maakt zich nu op voor de Tour de France Femmes.

Ronde van Burgos | Demi Vollering blijft winnen en slaat dubbelslag op loodzware slotklim

Waar won Vollering nog niet dit seizoen? De renster van SD Worx verkeert in een blakende vorm en dat toonde ze ook weer in Burgos. Bovenop Lagunas de Neila greep ze alweer haar elfde zege van het jaar. Vollering realiseerde eerder al de Ardennen-trilogie door de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik allemaal achter elkaar te winnen.
Vollering bedankt het team en haar ploeggenotes op de website van SD Worx. “Dit was de perfecte koers van het team. De ploeg werkte keihard voor me en de hele dag hadden we de controle. Mijn ploeggenotes waren echt aan het beuken op kop van het peloton. Ze brachten me perfect tot aan de voet van de klim, waarna ik het afmaakte.”
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Bekijk in samenvatting hoe Vollering koningin van het voorjaar wordt

Solo

Vollering besloot met nog acht kilometer tot de top solo te gaan. “Ik dacht: ik ga maar gewoon. Als je een gat kunt slaan, dan kan je in je eigen tempo naar boven rijden. Natuurlijk moet je de voorsprong behouden, maar ik wilde ook zien hoe snel ik naar boven kon rijden. Dit is goed voor wat er nog gaat komen in de toekomst. Ik tank hier veel zelfvertrouwen uit met het oog op de Tour”, aldus Vollering.
Vollering moest de eindzege in Vuelta Femenina aan Annemiek van Vleuten laten. Het verschil was slechts negen seconden in het voordeel van de wereldkampioene. De wielerliefhebbers verwachten ook in de Tour een mooie strijd tussen de twee kampioenes. De Franse grote ronde bij de vrouwen gaat 23 juli van start. Daarvoor is nog de Giro d’Italia Donne, die 30 juni begint met Van Vleuten in de gelederen.
picture

Waalse Pijl | Zeer overtuigende Demi Vollering wint voor het eerst op de Muur van Huy

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie