Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Evenepoel wint slotetappe, Roglic het eindklassement

Sander Grasman

Geupdate 26/03/2023 om 14:17 GMT+2

Het ging deze dagen in Catalonië eigenlijk maar tussen twee man: Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Ondanks een overwinning in de slotetappe voor de wereldkampioen, ging het eindklassement naar de Sloveen van Jumbo Visma, die daarmee vertrouwen tankt voor de Giro d’Italia.

Volta Catalunya | Evenepoel wint slotetappe, Roglic het eindklassement

In de traditionele slotetappe naar Barcelona kregen we een mooie kopgroep met enkele bekende namen: Ethan Hayter, Guillaume Martin, Carlos Verona, Richard Carapaz, Simon Carr, David de la Cruz, Geoffrey Bouchard, Tsgabu Grmay en Mikel Bizkarra.
Guillaume Martin hoopte in deze vroege vlucht een gooi te doen naar het bergklassement. De Franse bergkoning kwam als eerste boven op de Alt de Begues, waarmee hij een marge nam van vijf punten marge op Roglic, maar met nog drie beklimmingen van de Montjuïc, hadden de Sloveen en in zijn kielzog Evenepoel nog alle kansen om ook in dit klassement de machtsverhoudingen met de rest duidelijk te maken.
picture

Volta Catalunya | “C'mon mate please!” - Evenepoel niet blij met Roglic in zijn wiel

EVENEPOEL VALT AAN

De Catalaan David de la Cruz bleef op 30 kilometer van de finish als laatste vluchter over, maar Quick-Step-Soudal wilde er duidelijk een lastige rit van maken en rekende niet veel later ook de laatste man van de vroege kopgroep in.
Nauwelijks was De la Cruz ingerekend of Evenepoel ging op de trappers staan. Met nog drie plaatselijke rondjes te gaan had de wereldkampioen nog flink wat werk te doen. Roglic liet zich niet verrassen en de twee kemphanen kregen Marc Soler mee, al had de Spanjaard alle mogelijke moeite om het Belgisch-Sloveense koppel te volgen.

MONTJUÏC

Ook op de een-na-laatste beklimming van de Montjuïc werd het weer armpje drukken tissen Evenepoel en Roglic. De Sloveen gaf geen krimp, maar Soler was het kind van de rekening. De Spanjaard kon het moordende tempo van de Belg bergop niet volgen en was er meteen aan voor de moeite.
Omdat de laatste beklimming van de dag Evenepoel behalve de bergtrui verder niks opleverde, gingen de kemphanen het in de straten van Barcelona met elkaar uitvechten om de ritzege, maar was al duidelijk dat het eindklassement voor Roglic. De Sloveen nam daar blijkbaar genoegen mee, want in de sprint liet hij Evenepoel als eerste de finish passeren.
picture

Volta Catalunya | Bekijk in samenvatting de strijd tussen Roglic en Evenepoel op flanken Lo Port

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Catalonië is van maandag tot en met zondag live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie