Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | “Had de verkeerde man mee” - Spel tussen Evenepoel en Roglic lijkt al begonnen

Sander Grasman

Geupdate 26/03/2023 om 12:41 GMT+2

Remco Evenepoel had graag met Primoz Roglic gestreden om de etappewinst in de Volta a Cataluyna, maar de Sloveen van Jumbo Visma mocht niet meerijden. Dit tot grote ergernis van de wereldkampioen, die duidelijk baalde van de tactiek van Roglic en de Nederlandse ploeg. “Ik had de verkeerde man mee.”

Volta Catalunya | “C'mon mate please!” - Evenepoel niet blij met Roglic in zijn wiel

In de koers was duidelijk dat Evenepoel zich groen en geel ergerde aan Roglic, die weigerde mee te werken in hun vlucht. In woord en gebaar probeerde Evenepoel de Sloveen te overtuigen om mee te rijden, maar de drievoudig Vuelta-winnaar gaf geen sjoege.
“Als we samenwerken, gaan we met zijn tweeën naar finish, want we gingen met 30 seconden voorsprong de vallei in”, kijkt de Belg terug op de poging van het tweetal. “Maar zij besloten de leiderstrui te verdedigen, wat ik begrijp, maar het blijft jammer. Ik hoopte de etappe te winnen.”

NIET BOOS

De wereldkampioen snapt de uitgangspositie van zijn medevluchter en diens team wel. “Als je teamorders krijgt, dan moet je die opvolgen. Ik ben niet boos, absoluut niet. Zo gaat het nu eenmaal in wielrennen.”
Doordat de twee uiteindelijk werden bijgehaald en het uitdraaide op een door Kaden Groves gewonnen sprint, verdedigt Roglic in de slotetappe naar Barcelona een voorsprong van tien seconden op zijn jonge concurrent in het algemeen klassement.
picture

Volta Catalunya | Bekijk in samenvatting de strijd tussen Roglic en Evenepoel op flanken Lo Port

GIRO D’ITALIA

Evenepoel en Roglic zijn bovendien de twee topfavorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia en ze lijken in Catalonië alvast een voorschot te nemen op dat duel. Als hun optredens in Noord-Spanje een voorbode zijn op wat we mogen verwachten in Italië, dan kunnen we ons opmaken voor een geweldige tweestrijd in mei.
picture

Volta Catalunya | Roglic viert ook overwinning op Evenepoel door fietscomputer uit te zetten

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Catalonië is van maandag tot en met zondag live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie