Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Pogacar verstopte zich tijdens tweede etappe na demarrage in bosjes - "Peloton zag ons niet'

Menno Waebeke

Geupdate 21/03/2024 om 10:08 GMT+1

Tadej Pogacar won dinsdag met overmacht de tweede etappe in de Volta Catalunya. Na afloop grapt de Sloveen van UAE Team Emirates er op los met de meegereisde pers. Pogacar vertelt onder andere over zijn schijnaanval en een opmerkelijke actie daarna met zijn ploeggenoot Domen Novak. Het tweetal zette het peloton volledig op het verkeerde been.

Volta Catalunya | Pogacar wint etappe 2

Buiten de live-uitzending om gebeurde er iets opmerkelijks in de tweede rit in Spanje. Samen met zijn ploeggenoot Domen Novak besloot Pogacar op meer dan 160 kilometer van de meet de aanval in te zetten. Niet veel later lieten de Slovenen zich weer inreken, maar daar had het peloton geen weet van.
In gesprek met Cycling Pro Net geeft Pogacar tekst en uitleg. "Geen van de renners wilde aanvallen. De ploeg van de leider, Israel-Premier Tech wilde geen kopwerk doen. Toen besloten we zelf maar te gaan, alleen niemand ging mee. Daarna stopten we voor een plaspauze."
De grote groep had echter totaal niet in de gaten dat ze het tweetal weer hadden ingelopen. "We hebben ons verstopt in de bosjes. Het peloton wist niet waar we reden. Dat was voor ons gewoon een klein grapje", verklaarde Pogacar.
picture

Strade Bianche | Beleef de 81 kilometer durende zegetocht van Pogacar in verschillende talen

Persco in warme kamer

Pogacar won vervolgens de tweede etappe met speels gemak, maar had het wel zwaar tijdens de rit. "Het begon te regenen en dat was echt zwaar. Je voelt dat je op hoogte aan het koersen bent. Zo koud als in de laatste kilometers heb ik het niet vaak gehad."
"We gingen volle bak maar toch werden mijn handen kouder en kouder. Ik dacht nog: misschien doen ze de persconferentie in een warme kamer", vertelde de kopman met een brede glimlach.
Woensdag gaat de Volta Catalunya verder met een zware bergrit naar Port Ainé. Pogacar heeft een voorsprong van ruim anderhalve minuut op nummer twee Mikel Landa. De best geplaatste Nederlander is Wout Poels op een twaalfde plaats. De renner van Bahrain-Victorious heeft al meer dan twee minuten achterstand.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie