Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Abruzzo | Alexey Lutsenko heer en meester – Laat slotrit aan Pavel Sivakov en pakt eindzege

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 12/04/2024 om 15:17 GMT+2

De Giro d’Abruzzo werd deze week omgedoopt tot de Giro d’Alexey Lutsenko. De Kazak deed een gooi naar winst op dag één, won de sprint voor de tweede plaats in de tweede rit, versloeg een trio van UAE Team Emirates op Prati di Tivo en bewees op de slotdag richting L’Aquila veruit de beste man in koers te zijn. Hij sprintte niet eens mee, de zege liet de Kazak aan Pavel Sivakov.

Giro d’Abruzzo | Alexey Lutsenko heer en meester – Laat slotrit aan Pavel Sivakov en pakt eindzege

De Giro d’Abruzzo was alweer toe aan haar slotrit. De aankomst bergop in de derde etappe was een prooi voor Alexey Lutsenko en de Kazaks kampioen ruilde zijn nationale trui om voor het blauwe leiderstricot en zou in de laatste etappe nog behoorlijk wat vuurwerk op zich af krijgen.
Op de beklimming richting Castel Del Monte, met top op 45 kilometer van de streep, kwamen al drie klassementsrenners op kop te zitten: leider Lutsenko kreeg Pavel Sivakov en George Bennett met zich mee. Al snel liep het trio meer dan een minuut uit op het peloton, waar Tudor Pro Cycling het tempo maakte.
De twee renners die niet Lutsenko heten probeerden de Kazak aan het wankelen te brengen, maar de blauwe leiderstrui zou niet meer van schouders veranderen. Een sprint bergop tussen de drie volgde, waarin Lutsenko niet eens mee deed en de zege liet aan Sivakov.

Uitslag Giro d’Abruzzo rit 1, Montorio al Vomano-L’Aquila:

1. Pavel Sivakov – 4:13:13
2. George Bennett - + 0.01
3. Alexey Lutsenko – zt.
4. Diego Ulissi - + 0.39
5. Yannis Voisard – zt.

Eindklassement Giro d’Abruzzo 2024:

1. Alexey Lutsenko – 16:13:20
2. Pavel Sivakov - + 0.31
3. George Bennett - + 0.34
4. Adam Yates - + 1.02
5. Yannis Voisard - + 1.20

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie