Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Volop Scorito-stress? Met deze 10 tips maak jij het verschil in jouw pooltje!

Menno Waebeke

Geupdate 29/04/2024 om 13:46 GMT+2

De klassiekers zijn achter de rug. We zagen een ontketende Mathieu van der Poel, een vreselijke val voor Wout van Aert en dominantie van Tadej Pogacar. Nu is het tijd voor de eerste grote ronde en dus jouw Scorito-team voor de Giro d’Italia! Pogacar selecteren ligt voor de hand, maar belangrijker is het om de pareltjes op te vissen. Met deze tien renners maak jij het verschil in jouw Giro-pooltje!

Luik-Bastenaken-Luik | Pogacar wint wederom na mooie solo - verzet Van der Poel breekt op Redoute

10. Giulio Pellizzari (500.000 euro)

We beginnen met de goedkoopste categorie. Giulio Pellizzari werd vorig jaar tweede in de Tour de l’Avenir achter het Mexicaanse supertalent Isaac Del Toro en voor renners als Jan Christen en Matthew Riccitello. Dit jaar laat de twintigjarige Italiaan zich ook zien bij de senioren.
Pellizzari werd onlangs namelijk knap achtste in het eindklassement van de Tour of the Alps. Op ruime afstand van Juan Pédro Lopez, maar ook ver voor Geraint Thomas, Hugh Carthy en Tobias Foss. Zoek je nog een goedkope en sterke klimmer? Dan klik je deze man van VF Group - Bardiani CSF - Faizanè in je team.
picture

Tour de l’Avenir | Pellizzari wint laatste etappe, Del Toro pakt het klassement

9. Max Kanter (1.000.000 euro)

Max Kanter is op Scorito nooit een puntenkanon geweest, maar door zijn prijs is de Duitser deze editie toch een interessante pick. Kanter maakte in de winter de overstap van Movistar naar Astana en deed in het begin van het jaar al goed mee in de Tour Down Under.
De 26-jarige sprinter weet bovendien sinds een maand eindelijk hoe het is om te winnen bij de profs. Kanter was iedereen te snel af in de tweede etappe van de Ronde van Turkije en boekte zijn eerste overwinning uit zijn carrière. Kan de goedkope Astana-troef deze vorm doortrekken in Italië?
picture

Ronde van Turkije | Kanter wint etappe 2

8. Tobias Lund Andresen (500.000 euro)

Er staan veel topsprinters aan de start in deze Giro en je kunt ervoor kiezen om Fabio Jakobsen in je team te gooien. Doe je dat niet dan hebben we nog een leuke optie voor je. Zijn lead-out bij DSM, Tobias Lund Andresen, is namelijk voor 500.000 euro op te pikken en dat de jonge Deen zelf ook snel is, liet hij zien in de Ronde van Turkije.
Andresen won, ondanks de aanwezigheid van Jakobsen, liefst drie etappes! In etappe vijf zorgde het duo bovendien voor een indrukwekkend een-tweetje. Andresen kan dus zowel teampunten halen bij een overwinning van Jakobsen als zelf flinke punten scoren met zijn eindschot. No-brainer?
picture

Ronde van Turkije | Laat Jakobsen de winst aan rappe Andresen? Ploegmaat scoort twee op rij

7. Valentin Paret-Peintre (750.000 euro)

Veel renners kozen voor de Tour of the Alps als voorbereiding op de Giro en zo ook Valentin Paret-Peintre. De klimmer van Decathlon-AG2R werd fraai vierde in het klassement en was elke dag vooraan te vinden. Paret-Peintre komt wellicht tekort voor een klassement, maar kan absoluut jagen op etappes.
Vorig jaar werd hij in de Giro al eens vijfde in de etappe naar Crans-Montana. Dit jaar lijkt hij een stap te hebben gezet, genoeg voor een ritwinst? Je kunt ook nog kiezen voor zijn oudere broer, die vijfde werd in Luik-Bastenaken-Luik. Aurélien kan ook goed klimmen en heeft meer ervaring, maar is wel 250.000 euro duurder.
picture

Giro d'Italia | Valentin Paret-Peintre (en AG2R) viert op slotklim ritzege van broer Aurélien

6. Andrea Vendrame (1.000.000 euro)

We blijven nog even bij Decathlon-AG2R, want Andrea Vendrame kan zomaar dé verschilmaker worden in deze Giro d’Italia. De rappe Italiaan behaalde in vier van zijn laatste vijf grote rondes meer dan 100 punten in het Scorito-spel. Vendrame is bovendien in goede vorm.
De sprinter werd twee keer tweede in de jongste Ronde van Romandië en liet zich eerder ook al zien in de Tirreno-Adriatico. Vendrame houdt van klimmen, sprinten en aanvallen, maar dat is ook precies het probleem. Wanneer stel je hem op, gaat hij meesprinten of richt hij zich helemaal op een zege uit de aanval. Gokken kan bij Vendrame altijd beloond worden.
picture

Giro d'Italia | Andrea Vendrame sterkste vluchter in zware bergrit

5. Juan Sebastián Molano (2.500.000 euro)

Juan Sebastián Molano fungeerde in zijn loopbaan vaak als lead-out, maar mag de laatste jaren steeds vaker zijn eigen kans gaan. Dat resulteerde vorig jaar onder meer in de ritzege tijdens de twaalfde etappe van de Vuelta a España, naar Zaragoza. Molano versloeg daar Kaden Groves en Boy van Poppel.
Dit seizoen is Molano nog niet in bloedvorm, maar er is een belangrijke andere reden waarom je de Colombiaan toch moet overwegen. Molano is een ploeggenoot van Tadej Pogacar. Wanneer de Sloveen een etappezege pakt of in een van de leiderstruien rijdt, snoept Molano teampunten mee. Als hij dan zelf ook nog af en toe in de top-10 terug te vinden, is het al snel een gouden zet.
picture

Ronde van Guangxi | Molano verslaat Kooij in de sprint - Milan Vader behoudt leiderstrui

4. Filippo Zana (750.000 euro)

Italianen meenemen tijdens de Giro is vaak een goed idee en daarom noemen we in dit rijtje ook voormalig Italiaans kampioen Filippo Zana. De 25-jarige klimmer van Jayco-AlUla is bezig aan een steady seizoen met een negende plaats in Strade Bianche en goede slotetappe in de Tour of the Alps.
Zana heeft in zijn ploeg Eddie Dunbar en Luke Plapp, maar lijkt zelf ook ruimte te krijgen om op zoek te gaan naar dagsucces. Als vrijbuiter won Zana vorig jaar de loodzware etappe naar Val di Zoldo. Eerder die Giro werd hij ook derde in Fossombrone. In een ronde waar Pogacar wellicht de ritwinst een aantal keer gaat weggeven, zit Zana op de eerste rij om die cadeautjes uit te pakken.
picture

Giro d'Italia | Filippo Zana verslaat Thibaut Pinot en wint etappe 18

3. Danny van Poppel (1.000.000 euro)

We hebben op plek 8 al een lead-out staan, maar dat doen we hier nog eens dunnetjes over. Danny van Poppel moet Sam Welsford aan de champagne helpen, maar in de Ronde van Turkije bleek die samenwerking allesbehalve soepel te verlopen. Welsford leek bijna bang van het achterwiel van de Nederlander en daardoor mocht Van Poppel meerdere malen voor zijn eigen kans gaan.
De BORA-renner won zelfs een etappe, maar werd gediskwalificeerd omdat hij te veel afweek van zijn lijn. Een dag later werd Van Poppel tweede achter Lund Andresen. Met een aantal lastige sprintetappes en de ontbrekende vorm bij Welsford is het niet ondenkbaar dat de zoon van sprintlegende Jean-Paul vaak voor eigen kans kan gaan deze Giro.
picture

Ronde van Turkije | Van Poppel wint etappe 3

2. Florian Lipowitz (500.000 euro)

Uit het niets belandde de 23-jarige Florian Lipowitz in april op het podium van de Ronde van Romandië. De Duitser van BORA is bezig aan zijn tweede volledige seizoen bij de profs en maakte in Zwitserland indruk door onder meer Juan Ayuso, Enric Mas, Richard Carapaz en Egan Bernal achter zich te laten in het eindklassement.
In zijn eerste Giro moet Lipowitz normaal gesproken in dienst rijden van kopman Daniel Felipe Martinez, maar de voormalig biatleet zal vast ook wel voor zijn eigen kansen mogen gaan in de Italiaanse bergen. Voor slechts 500.000 euro is het risico bovendien vrij klein. Low risk, high reward bij deze talentvolle Duitser?
picture

Ronde van Romandië | Carapaz houdt net genoeg over voor overwinning, Rodriguez nieuwe leider

1. Laurence Pithie (2.000.000 euro)

We sluiten het rijtje af met een renner die nog nooit een grote ronde heeft gereden. De op een na duurste renner van de tien, maar ook de renner van wie we het meeste van verwachten. Laurence Pithie is het hele jaar al goed. De man uit Nieuw-Zeeland sprintte naar topnoteringen in de Tour Down Under, won bijna een rit in Parijs-Nice en werd zevende in Parijs-Roubaix.
Het 21-jarige talent is dan ook meer dan een sprinter. Dat mag hij in zijn eerste Giro van zijn nog jonge profcarrière laten zien. Pithie hoeft niet bang te zijn voor de grote sprintkanonnen en kan ook een zwaardere rit overleven. Het blijft altijd een risico om een jonge renner te kiezen tijdens zijn eerste grote ronde, maar als het raak is, is het bij Pithie ook goed raak.
picture

Great Ocean Road Race | 21-jarige Laurence Pithie pakt eerste grote zege, Bauke Mollema dichtbij

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie