Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Wout van Aert boekt eerste seizoenszege op de weg – wint sprint in Portugal

Matthijs Klerkx

Geupdate 16/02/2024 om 18:08 GMT+1

Het was een derde etappe waarin het geduld van de wielerliefhebber op de proef werd gesteld, maar Wout van Aert zal er lak aan hebben gehad. De Belg van Visma-Lease A Bike versloeg Rui Oliveira en Marius Mayrhofer in de massasprint in de straten van Tavira en won zo op de derde dag in de Ronde van de Algarve. Daniel Felipe Martínez bleef de leider in de Portugese rittenkoers.

Ronde van de Algarve | Wout van Aert boekt eerste seizoenszege op de weg – wint sprint in Portugal

De Ronde van de Algarve was alweer toe aan haar derde van vijf etappes. Met de individuele tijdrit en de klassieke afsluiter op de Alto do Malhão nog voor de boeg, stond er halverwege de Portugese rittenkoers nog een etappe voor de sprinters op het menu.
Zeven niet al te noemenswaardige namen trokken op pad voor een avontuur, in het peloton was er de controle van onder meer Intermarché-Wanty – dat met Gerben Thijssen de openingsrit won. Een nare valpartij halverwege de koers zorgde voor brokken bij onder meer oud-wereldkampioen en favoriet van het thuisfront Rui Costa. Hij moest verbouwereerd afstappen.
Op weg naar finishplaats Tavira werden de vluchters langzaam maar zeker ingerekend. De langverwachte sprint kwam er, waarin Wout van Aert de snelste bleek. Won hij eerder dit jaar de cross in Benidorm, een maandje later was het voor het eerst raak op de weg.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie