Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Hart snelt eenvoudig naar tweede zege op wielerbaan van Ritten, Gall valt in aanloop naar sprint

Menno Waebeke

Geupdate 18/04/2023 om 15:29 GMT+2

Tao Geoghegan Hart heeft na zijn winst in de openingsetappe ook de tweede etappe van de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De Brit van INEOS Grenadiers bleef onverstoorbaar na een knullige val van Felix Gall in de aanloop naar de sprint en versloeg op de meet de Bahrain-renners Jack Haig en Santiago Buitrago. Hart breidt bovendien zijn voorsprong in het klassement verder uit.

Tour of the Alps | Hart snelt eenvoudig naar tweede zege op wielerbaan van Ritten

In de tweede etappe van de Tour of the Alps moesten de renners onderweg twee serieuze beklimmingen overwinnen. De klim naar Barbiano (4,5 km aan 8%) en de Monte di Mezzo (3,9 km aan 8,5%) boezemden het peloton serieus wat angst in na de zware openingsetappe van maandag.
Een kopgroep van vijf met daarbij Simon Carr (EF Education-EasyPost), Moran Vermeulen, Sebastian Schönberger (Oostenrijkse selectie), Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi) en Sergio Samitier (Movistar) kregen al vroeg in de rit een voorsprong van zo'n drie minuten op het peloton dat aangevoerd werd door de INEOS-mannen van leider Tao Geoghegan Hart.
Richting de finale spatte de kopgroep steeds verder uiteen en uiteindelijk bleven alleen Carr en Samitier vooraan over. De voorsprong liep echter steeds verder terug en dus besloot Carr het in zijn eentje te proberen. Ook de Brit werd aan de voet van de slotklim echter door het peloton opgepeuzeld.
picture

Tour of the Alps | Topfavoriet Geoghegan Hart wint openingsrit op steile aankomst

Gall valt

Op die slotklim bleef het verwachte vuurwerk, mede door het hoge tempo van INEOS Grenadiers uit. De groep werd echter wel flink uitgedund door het werk van onder anderen Thymen Arensman en Laurens de Plus. Een elitegroepje bleef over voor de sprint op de wielerbaan van Ritten.
Voordat de renners daar aankwamen viel een renner echter letterlijk weg, toen AG2R-renner Felix Gall hard het asfalt kuste. INEOS-kopman Hart werd niet gehinderd door de val en kon uiteindelijk vrij eenvoudig naar zijn tweede overwinning op rij sprinten. Morgen gaat de Tour of the Alps verder met een rit over 162,5 kilometer naar Brentonico San Valentino.

Waar kijk je?

De Tour of the Alps is compleet te volgen via Eurosport en discovery+. Mis geen enkele kilometer van de ronde door de Alpen en maak jezelf klaar voor de Giro d’Italia!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie