Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia | Update Jonas Vingegaard - naast breuken ook klaplong en gekneusde long

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 05/04/2024 om 11:35 GMT+2

Het medisch bulletin rondom tweevoudig regerend Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard na de zware valpartij in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland is een dag later uitgebreid. Eerder werd al bekend dat de Deen een sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben had opgelopen, verdere scans hebben uitgewezen dat er ook sprake is van een klaplong en gekneusde long.

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Dat meldt Visma | Lease A Bike via X/Twitter. Vingegaard was een van de velen die in de razendsnelle afdaling van de beklimming naar Olaeta ten val kwamen. Remco Evenepoel brak zijn sleutelbeen en schouderblad, voor Primoz Roglic viel de schade achteraf mee - ondanks dat de Sloveen in zijn gele leiderstrui in de ploegleiderswagen moest stappen en ook een DNF bij moest schrijven.
Op donderdagavond bleek na de eerste scans dat de Deense tweevoudig Tour-winnaar een gebroken sleutelbeen en meerdere gebroken ribben had opgelopen bij de nare crash. Een dag later kwam daar dus een nieuwe teleurstelling bij; "Verder onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij ook een longkneuzing en een klaplong opliep. Jonas is stabiel en heeft een goede nacht gehad. Hij blijft voorlopig in het ziekenhuis."

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie