Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Vluchter Simon Carr wint etappe na door valpartij ontsierde finale

Tobias Kappelle

Geupdate 18/04/2024 om 16:54 GMT+2

De vierde etappe van de Tour of the Alps is gewonnen door Simon Carr. De Brit bleef als enige over uit een groep vroege vluchters en was met een solo van ongeveer 40 kilometer de sterkste van de dag. In de finale kwamen de klassementsrenners nog dichtbij Carr totdat Chris Harper keihard onderuit ging en men besloot het tempo te drukken. Juan Pedro Lopez blijft klassementsleider.

Tour of the Alps | Vluchter Simon Carr wint etappe na door valpartij ontsierde finale

Er stond een zware etappe van Laives naar Borgo Valsugana op het programma vandaag met vooral de Passo del Vetriolo als zware hindernis op ongeveer 40 kilometer van de finish.
Sergio Higuita en Simon Carr wilden met een voorsprong aan de klim beginnen en zochten de ontsnapping. Hierbij lieten zij een groep met onder meer Carlos Rodriguez en Hugh Carthy achter zich en er was een voorsprong van twee minuten op het peloton aan de voet van de klim.
Higuita kon het wiel van Carr al snel niet meer houden, terwijl in het peloton de strijd om het algemeen klassement begon onder aanvoering van Ben O'Connor. Tobias Foss en Geraint Thomas verdwenen al snel uit beeld, maar klassementsleider Lopez werd veelvuldig onder druk gezet. De voorsprong van Carr liep zodoende ook terug.
Lopez stond meerdere keren op breken, maar telkens vocht de Spanjaard zich terug. Op anderhalve kilometer van de top leek het verzet definitief gebroken vanwege druk van Poels, Tiberi en O'Connor, maar opnieuw knokte Lopez zich terug om met de groep de afdaling in te duiken. Simon Carr had op dat moment nog een kleine minuut voorsprong op de groep klassementsrenners.
picture

Tour of the Alps | Simon Carr heeft geen last meer van allergie – reactie op ritzege

Valpartij in de finale

In de afdaling opende Chris Harper als eerste de aanval en ook Ben O'Connor maakte zich los. Aan het einde van de afdaling ging Harper keihard onderuit via de stoeprand en stootte hij zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. Even later ging O'Connor uit schrik op dezelfde plek onderuit. O'Connor pakte snel de fiets en ging door, maar Harper bleef lang zitten op het asfalt en gaf al snel op.
De schrik zat er goed in bij de achtervolgende groep die na de valpartijen volledig stilviel. De voorsprong van Carr liep zodoende in een mum van tijd weer op naar twee minuten en later drie minuten. Hierdoor kon de Brit onbedreigd op weg naar de overwinning.
In de achtervolging plaatste Valentin Paret-Peintre nog een late aanval en viel de groep volledig stil. Dit betekende een flink probleem voor Lopez omdat Paret-Peintre snel uitliep naar een voorsprong die zijn leiderstrui kon bedreigen.
Lopez kraakte opnieuw in de laatste honderden meters van het lastigste deel en moest enkele seconden toegeven op Tiberi en Bardet. Voor de zoveelste keer herpakte Lopez zich en vond hij weer aansluiting. De voorsprong van Paret-Peintre slonk tegelijkertijd snel. Hierdoor kon Lopez in de laatste kilometers zijn groene leiderstrui veiligstellen.

Daguitslag

  • 1. Simon Carr
  • 2. Michael Storer
  • 3. Ben O'Connor
  • 4. Wout Poels
  • 5. Valentin Paret-Peintre

Klassement

  • 1. Juan Pedro Lopez: 15:30:23
  • 2. Ben O'Connor: +0:38
  • 3. Antonio Tiberi: +0:48
  • 4. Wout Poels: 0:48
  • 5. Romain Bardet: +0:48

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie