Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Wout Poels grijpt na slecht ploegenspel naast ritzege - Juanpe Lopez wint de ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/04/2024 om 15:47 GMT+2

Wout Poels heeft zijn inspanningen tijdens de slotrit van de Tour of the Alps niet beloond zien worden. De Nederlander werd tijdens de sprint in Levico Terme geklopt door Aurélien Paret-Peintre, die wist te profiteren van slecht ploegenspel van Bahrain-Victorious. Broertje Valentin werd derde, terwijl de eindzege toekwam aan de sterkste man in koers: Juan Pedro Lopez.

Tour of the Alps | Wout Poels grijpt na slecht ploegenspel naast ritzege - Juanpe Lopez wint ronde

Lopez boekte eerder deze week tijdens de Tour of the Alps zijn eerste profzege en voegt daar nu met eindwinst gelijk een tweede aan toe. De man in de groene leiderstrui, fietsend voor Lidl-Trek, had de situatie constant onder controle in de slotrit.
In de laatste etappe moest tot twee keer toe de Palù del Fersina beklommen worden. Tijdens de tweede passage schudde Poels de benen eens los, om ze te testen in aanloop naar de Giro d’Italia die voor de deur staat. De Nederlander reed even voor het peloton uit, maar kwam niet echt weg.
picture

Tour of the Alps | Juan Pedro Lopez wint derde etappe en neemt ook leiderstrui over van Tobias Foss

Tiberi gaat voor eigen kansen

Een groepje van een man of vijftien hield elkaar in bedwang en uitvallen werden niet toegestaan, waardoor het erop leek dat Poels een herkansing kreeg in de sprint. Als teammaat Antonio Tiberi de sprint zou aantrekken, kon het toch haast niet missen?
Dat liep echter anders… Poels werd slecht afgezet en ging toen op 300 meter van de streep zelf maar aan, waarna Aurélien Paret-Peintre (Decathlon-AG2R) er overheen kwam. Hij kon vieren, Tiberi werd tweede en broertje Valentin derde. Wellicht dat Tiberi voor eigen gewin ging door zijn derde plek in het eindklassement te beschermen.
picture

Tour of the Alps | Chris Harper van Jayco AlUla heeft geen breuken na ernstige valpartij

Poels not amused

Die opzet slaagde, maar het leek erop dat Poels not amused was na het ontvouwen van de finale. Daarmee was hij één van de weinigen. Lopez was blij met eindwinst, de familie Paret-Peintre lijst de uitslag waarschijnlijk zelfs in en Tiberi werd zowel derde als winnaar van het jongerenklassement.
De Tour of the Alps geldt doorgaans als voorbereidingskoers op de Giro d’Italia, dus wellicht zien we over een week of twee enkele gekende namen terug die deze week de koers kleur hebben gegeven. De Giro start zaterdag 4 mei in Turijn.
picture

Tour of the Alps | Vluchter Simon Carr wint etappe na door valpartij ontsierde finale

Daguitslag

1. Aurélien Paret-Peintre 2:50:20
2. Antonio Tiberi +zt
3. Valentin Paret-Peintre +zt
4. Romain Bardet +zt
5. Wout Poels +zt

Klassement

1. Juan Pedro Lopez 18:20:43
2. Ben O'Connor +0:38
3. Antonio Tiberi +0:42
4. Valentin Paret-Peintre +0:44
5. Romain Bardet +0:48

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie