Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de la Provence | Mads Pedersen ongenaakbaar – pakt 3 op 3 na krankzinnige finale

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 10/02/2024 om 16:23 GMT+1

De hele finale moest klassementsleider Mads Pedersen alles alleen oplossen in de Tour de la Provence. Na zeges in de proloog en de eerste rit in lijn was er ook winst in de tweede etappe naar Manosque. In de stromende regen klopte de Deense renner van Lidl-Trek uiteindelijk Axel Zingle in een sprint der stervende zwanen.

Tour de la Provence | Mads Pedersen ongenaakbaar – pakt 3 op 3 na krankzinnige finale

Vroeg in de finale nam Marco Frigo – geen familie van Dario ‘de Apotheker’ – de benen bij zijn medevluchters. Hij reed bijna twee minuten voorsprong bij elkaar op het peloton, waar Lidl-Trek het tempo bepaalde. Zij hadden met Mads Pedersen tot nu toe een uiterst succesvolle kopman; zowel de proloog als de eerste rit in lijn waren een prooi voor hem.
In de finale was de Col de l’Aire dei Masco een grote hindernis. Een kleine zeven kilometer aan vijf procent kon interessant zijn voor aanvallers. Ewen Costiou van Arkéa-B&B Hotels probeerde solo de oversteek te maken, maar dat lukte niet.
Een klein groepje achtervolgers met onder meer leider Pedersen bleef over. Onder aanvoering van de Deense krachtpatser werd in de finale het gat op de jonge Italiaan bijna gedicht. In de oplopende slotkilometer was Frigo er alsnog aan voor de moeite, waarna de Deense leider een loodzware eindsprint won.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie