Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Vendée | Eerste zege Arnaud Démare voor nieuwe ploeg Arkea bij afscheid Peter Sagan

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/10/2023 om 17:29 GMT+2

Arnaud Démare heeft zijn eerste overwinning binnen voor Arkéa-Samsic. De Franse sprinter keerde halverwege het seizoen boos Groupama-FDJ de rug toe en haalde zijn gram door in de Tour de Vendée naar de overwinning te sprinten. Achter Démare werd Peter Sagan negende in zijn laatste wegkoers.

Tour de Vendée | Eerste zege Arnaud Démare voor nieuwe ploeg Arkea bij afscheid Peter Sagan

De Tour de Vendée maakt onderdeel uit van het Frans kampioenschap, vandaar de grote inbreng van Franse renners. Veel ogen waren echter gericht op Sagan, die zijn laatste wegkoers reed. De thuisbasis van zijn ploeg TotalEnergies is in deze streek gevestigd, vandaar dat dit zo is bepaald.
Eventjes leek het erop alsof Sagan zich nog niet in de strijd om de overwinning wilde mengen, maar hij probeerde vooral ploegmaat Sandy Dujardin goed af te zetten. Dat lukte, maar Dujardin was geen partij voor Démare die toen allang was vertrokken.

Extra blij met winnende sprint

Démare was vertrokken en werd pas na de finish teruggezien. De 32-jarige veteraan was maar wat blij met zijn overwinning. Na een wielerleven lang in het blauw van Groupama/FDJ was dit zijn eerste overwinning in het rood van zijn nieuwe ploeg Arkéa-Samsic.
Hij versloeg in een direct gevecht ook nog eens Paul Penhoët… van Groupama-FDJ. Deze eerste zege smaakt voor Démare ongetwijfeld naar meer. Afgaande op zijn blijdschap was hem er veel aan gelegen om zich te bewijzen bij zijn nieuwe ploeg.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie