Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Arvid de Kleijn vist opnieuw achter net, Merlier voor derde keer de beste

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/02/2024 om 14:30 GMT+1

Tim Merlier heeft voor de derde keer deze UAE Tour zijn handen mogen opsteken. De Belg van Soudal-Quick Step was in de massasprint in Abu Dhabi duidelijk de beste. De Nederlander Arvid de Kleijn was ‘the best of the rest’. De man van Tudor werd al drie keer deze week tweede, telkens achter de Belg.

UAE Tour | Arvid de Kleijn vist opnieuw achter net, Merlier voor derde keer de beste

Het kon haast niet anders dan dat vandaag in een massasprint zou eindigen. De renners kregen 138 kilometer door Abu Dhabi voor de kiezen. Waar de wind in de Emiraten vaak vrij spel heeft, is dat in de stad niet het geval. De vele wolkenkrabbers en andere gebouwen wisten de wind buiten de deur te houden, waardoor het peloton niet hoefde te vrezen voor waaiers.
Toch waren er enkele renners die een aanval wel zagen zitten. Jonas Rickaert, Henri Uhlig, Eddy Finé, Marco Murgano en Juan Pedro Lopez kozen de aanval. De aanval die al gauw kansloos bleek door sterk verdedigend rijden van UAE Team Emirates en Soudal - Quick Step.
De trein van Soudal Quick Step bleek de afgelopen dagen al redelijk onverslaanbaar. Met Bert van Lerberghe als lead-outman begon Merlier als zesde aan de sprint. Zijn snelheid is zoveel hoger dan die van zijn concurrenten, waardoor hij al snel op kop kwam te liggen. Arvid de Kleijn zat uiteindelijk meer dan een fietslengte achter Merlier.
picture

UAE Tour | Millimeterwerk! Olav Kooij klopt Tim Merlier en wint vijfde etappe in de Emiraten

Jebel Hafeet

Zondag volgt de beslissing in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Met een finish bovenop de Jebel Hafeet zal de zege waarschijnlijk naar een man van het klassement gaan. De Australiër Jay Vine heeft daarin een voorsprong van 11 seconden op zijn landgenoot Ben O’Connor.
picture

UAE Tour | Tim Merlier verslaat De Kleijn en Jakobsen in chaotische sprint - flinke valpartij

Daguitslag

1. Tim Merlier - 3:02:14
2. Arvid de Kleijn - zt.
3. Phil Bauhaus - zt.
4. Milan Fretin - zt.
5. Gleb Syritsa - zt.

Klassement

1. Jay Vine - 18:52:23
2. Ben O’Connor - +0:11
3. Brandon McNulty - +0:13
4. Ilan van Wilder - +0:21
5. Pello Bilbao - +0:22

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie