Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Lennert van Eetveld slaat dubbelslag met ritoverwinning en eindzege

Dave Kornuyt

Geupdate 25/02/2024 om 16:06 GMT+1

Lennert van Eetveld heeft de zevende en laatste etappe van de UAE Tour gewonnen. Door zijn ritzege pakte de Belg ook de overwinning in het eindklassement. Op de slotklim werden grote verschillen gemaakt. Met name de renners van UAE Emirates verloren veel tijd.

UAE Tour | Lennert van Eetveld slaat dubbelslag met ritoverwinning en eindzege

Een lastige slotrit was het in de Verenigde Arabische Emiraten met een lange vlakke aanloop naar de slotklim Jebel Hafeet van 11 kilometer. In het gedeelte voor de klim werden er meerdere malen waaiers gevormd.
Emanuel Buchmann, Mark Stewart, Silvan Dillier en Jonas Rickaert waren de vluchters van de dag en probeerden met een voorsprong aan de slotklim te beginnen. Uiteindelijk bleef Buchman tot een paar kilometer voor het einde vooraan rijden.

FALEN VAN UAE EMIRATES

Jay Vine was aan het begin van de etappe in het bezit van de rode leiderstrui met zijn ploeggenoot bij UAE Emirates Brandon McNulty op de derde plaats. De kans leek dan ook lange tijd groot dat een lid van die ploeg met de eindzege aan de haal ging.
Maar aan die illusie kwam al snel een einde. Aan de voet van de slotklim moest McNulty al verstek laten gaan en niet veel later ging ook Vine overboord. De mannen van Decathlon-AG2R roken bloed en bepaalden het tempo aan kop.

DUBBELSLAG

De laatste zes kilometer probeerden meerdere mannen naar de rit- en eindzege te fietsen. Zo was Bart Lemmen een paar keer vooraan te zien en ook Ilan van Wilder deed een poging. Al had Ben O’Connor de beste papieren.
Maar opeens was daar Lennert van Eetveld. Als een duveltje uit een doosje spurtte de Belg van Lotto-Dstny weg en pakte een grote voorsprong. Uiteindelijk pakte Van Eetveld 22 seconden plus 10 seconden bonificatie en kon daardoor twee keer juichen.

DAGUITSLAG

1. Lennert van Eetveld – 3:38:28
2. Pello Bilbao – +0:22
3. Ben O’Connor – z.t.
4. Michael Storer – z.t.
5. Atilla Valter – z.t.

Eindklassement

1. Lennert van Eetveld – 22:31:18
2. Ben O’Connor – 0:02
3. Pello Bilbao – 0:11
4. Ilan van Wilder – 0: 21
5. Atilla Valter – 0:34

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie