Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Van Aert doet geweldige lead-out voor winnaar Olav Kooij en wordt zelf tweede

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/09/2023 om 18:23 GMT+2

Alsof dit weekend nog niet succesvol genoeg was voor Jumbo-Visma in de Vuelta a España deden Olav Kooij en Wout van Aert ook nog een flinke duit in het zakje. Kooij won in Manchester in de sprint de eerste etappe van de Tour of Britain, na een geweldige lead-out van Van Aert die zelf tweede werd.

Tour of Britain | Van Aert doet geweldige lead-out voor winnaar Olav Kooij en wordt zelf tweede

Het stond in de sterren geschreven dat er vanuit Altrincham 161,6 kilometer gekoerst zou worden naar Manchester om daar via de massasprint een winnaar aan te wijzen. Bij de voorbereiding van die sprint waren de Jumbo’s ruim vertegenwoordigd.
De goede voorbereiding werd omgezet in een klinkende overwinning, niet in de laatste plaats dankzij een enorme inspanning van Van Aert. De Belg lanceerde Kooij naar de overwinning en pakte zelf het wiel van de sprinter om er op die manier een dubbelzege van te maken.
picture

Tour de France | Bekijk lead-out Van der Poel in laatste kilometer - Philipsen maakt voorwerk af

Bomboi zevende namens TDT-Unibet

Sam Bennett volgde op plek drie, gevolgd door Ethan Vernon en Danny van Poppel in de subtop. Knap was de zevende plek voor Davide Bomboi namens Tour de Tietema-Unibet. De ‘raketten’ zijn deze week actief in de Tour of Britain, tussen enkele topploegen, en probeerden de koers zelfs te kleuren.
Met Kooij in de leiderstrui stapt het peloton maandag weer op, voor de tweede etappe. Start en finish is in Wrexham en in de laatste 20 kilometer moet zowel wat worden geklommen als gedaald.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie