Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Guangxi | Olav Kooij sprint naar de winst - blijft Pluimers en Van den Berg voor

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/10/2023 om 10:41 GMT+2

Drie keer is scheepsrecht voor Olav Kooij in de Ronde van Guangxi. Na twee mislukte spurts sloeg de sprinter van Jumbo-Visma wel toe in de derde etappe, met finish in Nanning. Kooij was aanvoerder van een volledig Nederlands podium, want Rick Pluimers werd tweede en Marijn van den Berg derde.

Ronde van Guangxi | Olav Kooij sprint naar de winst - blijft Pluimers en Van den Berg voor

Het succes voor de lage landen op deze zaterdag werd compleet gemaakt door Dries de Bondt, die beslag legde op de leiderstrui. Een volledig vlakke etappe was het overigens niet, want er moesten twee klimmetjes van de tweede categorie worden bedwongen.
Van Kooij is bekend dat hij meer in de benen heeft dan puur sprinten. Wellicht kan hij op termijn zelfs een rol van betekenis spelen in voorjaarskoersen of zelfs klassiekers. Met hem naar de streep rijden, verdient dan geen aanbeveling.
picture

Ronde van Guangxi | Milan verslaat Arvid de Kleijn in massasprint tweede etappe

Valpartij De Lie

Kooij wint namelijk geregeld massasprints. In feite zelfs het hele jaar door, van Parijs-Nice tot nu half oktober in Guangxi. Hij had dit keer geen concurrentie van Arnaud de Lie, die in de finale betrokken raakte bij een valpartij.
De ronde is overigens pas op de helft, maar een zege voor Kooij op zondag is uitgesloten. Dan ligt de finish na een pittige klim bergop.
picture

Ronde van Guangxi | Viviani sprint na vijf jaar nog eens naar zege in World Tour-koers

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie