Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia Women | Vollering speelt ploegenspel en laat Reusser de dagzege plus eindwinst pakken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/05/2023 om 19:44 GMT+2

Demi Vollering heeft niet langer een honderdprocentscore in de Ronde van het Baskenland voor vrouwen. De Nederlandse won tot dusver vijf van de zes ritten in het bestaan van deze driedaagse koers, plus het klassement, en zorgde er dit jaar in de slotrit voor dat ploeggenote en trouwe luitenante Marlen Reusser als dag- en eindwinnares naar het podium mocht.

Itzulia Women | Vollering speelt ploegenspel en laat Reusser de dagzege plus eindwinst pakken

Vollering sloeg in de eerste etappe toe met een mooie solo, waardoor ze zich onderweg naar San Sebastián kon ontpoppen tot de ideale ploeggenoot. De kopvrouw van SD Worx zat op de laatste klim voorop samen met Annemiek van Vleuten, die zich naar beneden stortte in de lastige, technische afdaling.
Eventjes sloeg Van Vleuten zelfs een gaatje op een parcours dat doet denken aan de Clásica San Sebastián, maar Vollering kwam terug in haar wiel en bleef daar zitten. Dit in de wetenschap dat ploeggenote Reusser slechts op een kleine achterstand reed. Eventueel kon ze energie sparen in de strijd met Van Vleuten en anders had SD Worx alsnog twee pijlen op de boog.
Zo gezegd, zo gedaan. De twee vluchters werden bijgehaald en even later ging Reusser er vandoor om niet meer teruggezien te worden. De Zwitserse kan als geen ander op kop rijden en dat bleek ook wel onderweg naar de bekende boulevard van Donostia, omdat ze solo een gat van dik twee minuten opende en zo in de slotkilometers zelfs de leiderstrui pakte.
picture

Itzulia Women | “Demi en ik hebben allebei gewonnen” - Reusser blij met geste Vollering

Nog genoeg truien voor Vollering

Aan de strijd om plek twee in de daguitslag ging zelfs nog een heuse surplace vooraf, waardoor de derde groep zich zelfs weer mengde in de strijd. Vollering won tenslotte de sprint van de achtervolgers, waarna het plaatje compleet was door eindwinnares Reusser in de armen te vallen.
Vollering kan met twee keer dagwinst plus de bergtrui net als haar teamgenote de nodige souvenirs in haar koffer stoppen, terwijl Van Vleuten naast het podium eindigde en als vijfde staat geklasseerd.
picture

Itzulia Women | “Als de ploeg wint, ben ik blij” - Vollering na weggeven eindwinst aan Reusser

WAAR KIJK JE?

De komende weken staan natuurlijk helemaal in het teken van de Giro d'Italia, maar geniet bij de vrouwen ook van het prachtige duel tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten in Noord-Spanje. De Itzulia Women is dit weekend live te volgen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie