Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia women | Demi Vollering wint ook de tweede etappe in het Baskenland

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 13/05/2023 om 14:01 GMT+2

Er staat geen maat op Demi Vollering. De Nederlandse heeft ook de tweede etappe in de ronde van het Baskenland gewonnen. De renster van SD Worx was de snelste van het groepje favorieten dat ging sprinten om de ritzege. Vollering verstevigt haar leiding in het klassement.

Itzulia women | Demi Vollering wint ook de tweede etappe in het Baskenland

Op dertig kilometer van de streep werden de vroege vluchters gegrepen door de groep met favorieten. Er volgden een paar aanvallen maar niemand kwam echt weg. Uiteindelijk lukte het Claire Steels weg te komen. Ze kreeg veertig seconden voorsprong maar wist dat er in de slotkilometers nog geklommen moest worden.
De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen Niewiadoma, Lippert en Vollering in de aanval gingen. Maar ook deze aanvallen werden in de kiem gesmoord waardoor het groepje favorieten weer compleet was.

Twee op een rij

Er werd gesprint om de zege. Soraya Paladin leek op weg naar de overwinning maar een oppermachtige Demi Vollering kwam nog eroverheen en werd overduidelijk de winnares van de tweede etappe.
Daarmee verstevigt ze zich aan de leiding van het klassement. Gisteren won de Nederlandse ook al oppermachtig de eerste etappe in het Baskenland. Morgen wacht de derde en laatste etappe. Vollering verdedigt dan een voorsprong van 56 seconden op ploeggenoot Marlen Reusser.

WAAR KIJK JE?

De komende weken staan natuurlijk helemaal in het teken van de Giro d'Italia, maar geniet bij de vrouwen ook van het prachtige duel tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten in Noord-Spanje. De Itzulia Women is dit weekend live te volgen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie