Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia | Primoz Roglic komt met schrik vrij - Houdt geen breuken over aan zware valpartij

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 05/04/2024 om 09:22 GMT+2

Van de drie grote namen die gisteren tijdens de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland hard ten val kwamen, leek Primoz Roglic het minst hard geraakt. De Sloveen van BORA-hansgrohe moest dan wel zijn gele leiderstrui afstaan omdat hij opgaf, achteraf bleek hij het beste weg te komen van de toppers. Bij een scan werden namelijk geen breuken vastgesteld.

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

De vierde rit in de Baskische rittenkoers van Etxarri Aranatz naar Legutio werd opgeschrikt door een bijzonder zware valpartij in de afdaling van de beklimming naar Olaeta. In een bocht naar rechts vloog als eerste Belgisch kampioen Remco Evenepoel uit de bocht, maar er volgden er meer.
Uiteindelijk lagen ook Tour-favorieten Jonas Vingegaard en Primoz Roglic erbij, net als vele andere zwaar getroffen coureurs. Direct was te zien dat Evenepoel naar het sleutelbeen greep, terwijl na een tijdje Vingegaard werd afgevoerd in een ambulance. Uit onderzoeken bleek dat de Deen een gebroken sleutelbeen en meerdere gebroken ribben had, de Belg kreeg te horen dat naast zijn sleutelbeen ook het schouderblad gebroken was.
Wat dat betreft kwam Roglic nog 'het beste' uit de mêlee. In een update op de Social Media-kanalen liet werkgever BORA-hansgrohe weten dat de onderzoeken positief waren. "Primoz heeft geen breuken overgehouden aan zijn valpartij in de Ronde van het Baskenland." De Sloveen rijdt vertrok eind vorig jaar bij Jumbo-Visma, omdat hij nog één keer het kopmanschap in de Tour de France wil hebben.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie