Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia | Bredewold snelste in Baskenland, na prachtige lead-out Vollering

Edward Swier

Geupdate 10/05/2024 om 14:05 GMT+2

Mischa Bredewold heeft in Elgoibar de eerste etappe van de Ronde van Baskenland voor vrouwen gewonnen. De Europese kampioene van SD Worx werd in een zetel naar de streep gebracht door haar ploeggenoten Marlen Reusser en Demi Vollering en maakte het in de sprint af.

Itzulia | Bredewold snelste in Baskenland, na prachtige lead-out Vollering

Het peloton slingerde zich in de laatste kilometer door de straten van Elgoibar, maar SD Worx had het plan helder uitgewerkt. Marlen Reusser deed eerst een sterke kopbeurt, die ontsnappen door anderen onmogelijk maakte. Op 500 meter voor de streep, in een lastige bocht, stuurde ze opzij en nam Vollering het over. De nationaal kampioene loodste Bredewold naar de streep. Arlenis Sierra (Movistar) maakte geen kans, Vollering zelf werd nog derde.

Alle ritten gewonnen!

De Ronde van het Baskenland voor vrouwen, ook bekend onder de naam Itzulia Women, beleefde pas twee edities, in 2022 en 2023. Alle etappes werden tot op heden door SD Worx gewonnen! Demi Vollering heerste in het eerste jaar. Ze won alle etappes, drie in getal, en dus logischerwijs ook het eindklassement. Ook in 2023 won Vollering twee ritten, maar na een solo mocht uiteindelijk ploeggenote Marlen Reusser in de slotrit het eindklassement winnen.

Voorganger

De koers had in de Emakumeen Bira een meer bekende voorganger. Deze Baskische meerdaagse hield na 2019 op te bestaan.

Uitslag

Uitslag eerste etappe (Vitoria-Gasteiz – Elgoibar, 140km):
1. Mischa Bredewold (SD Worx-Protime)
2. Arlenis Sierra (Movistar)
3. Demi Vollering (SD Worx-Protime)
4. Josie Nelson (dsm-firmenich PostNL)
5. Fleur Moors (Lidl-Trek)

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie