Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CRO-race | Leitão verrast de grote namen tijdens de sprint van etappe twee

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/09/2023 om 17:25 GMT+2

Baantopper Iúri Leitão heeft de grote namen verrast tijdens de sprint om winst in de tweede etappe van de CRO-race. Terwijl de WorldTour-ploegen er eens goed voor gingen zitten, besloot Leitão vroeg aan te gaan alsnog hij twee rondjes moest knallen op de piste. Dat ging hem goed af, want hij snelde richting overwinning.

CRO-race | Leitão verrast de grote namen tijdens de sprint van etappe twee

Een sprint was vooraf geen zekerheidje in etappe twee van de rittenkoers op Kroatische bodem. Kort voor de finish in Novalja moesten twee colletjes worden beklommen. Blijkbaar had niemand interesse, want na het inrekenen van de kopgroep deden zich geen nieuwe aanvallen voor.
Het werd dus een sprint. Een sprint die prima voorbereid kon worden omdat vier kilometer voor de daadwerkelijke finish de streep al een keer werd gepasseerd. Dit inkijkje kon niet voorkomen dat de sprint vrij chaotisch zou verlopen.
Meerdere renners en ploegen werd al vroeg de koppositie opgedrongen, waarvoor vriendelijk werd bedankt. Daardoor ontstond als het ware een soort van status quo, waar Leitão namens Caja Rural uitstekend van profiteerde.

Viviani blijft leider

De Portugees ging aan en kon ondanks vollopende benen prima snelheid behouden, waardoor sprinters als Elia Viviani, Alexander Kristoff en Tim Torn Teutenberg namens de grotere ploegen er niet aan te pas kwamen.
Dankzij plek twee in de tweede etappe blijft Viviani in bezit van de leiderstrui. Donderdag wordt in Opatija een nieuwe sprint verwacht, al kan het natuurlijk altijd anders lopen.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie