Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | Mark Cavendish stapt af en beleeft beroerde voorbereiding op de Giro

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 26/04/2023 om 16:45 GMT+2

Mark Cavendish heeft al vroeg in de eerste etappe de Ronde van Romandië verlaten. Juist in een rit waarin hij kansen had op dagsucces kneep de Brit in de remmen. Hierdoor loopt de voorbereiding van de Astana-renner op de Giro d'Italia een flinke knauw op.

Mark Cavendish stapte af in de eerste etappe

Foto: Getty Images

Tijdens de Ronde van Romandië wilde Cavendish zich in vorm rijden voor de Giro d'Italia, waarin hij de man van Astana is voor de vlakke etappes. Woensdag moest hij het peloton echter al snel laten gaan waarna hij afstapte.

Corona

De reden van zijn vertrek is niet bekend. Mogelijk is er een verband met Alexey Lutsenko die woensdag niet van start ging vanwege een corona-infectie.
Het seizoen van Cavendish verloopt vooralsnog teleurstellend. De 37-jarige Brit wist nog niet te winnen. Wel eindigde hij als derde in de eerste etappe van de UAE Tour. Ook in de Scheldeprijs eindigde hij als derde.
picture

Scheldeprijs | Jasper Philipsen wint overtuigend de sprint in Schoten

Meer renners

Opvallend was dat er woensdag meer renners afstapten. Zo bleek Rui Costa nog te veel last te hebben, nadat hij een dag eerder op knullige wijze zijn knie stootte bij de start van de proloog.
Ook Simon Yates was niet fit. Nadat hij een tegenvallende proloog had gereden, stapte hij woensdag al vroeg in de etappe af.
picture

Ronde van Romandië | Slechtste start tijdrit ooit? Rui Costa trapt fiets direct kapot

Waar kijk je?

De Ronde van Romandië is van dinsdag 25 tot en met zondag 30 april live te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van het prachtige opwarmertje voor de Giro d'Italia.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie