Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | “Tom Gloag is een toekomstig klassementsrenner” - Merijn Zeeman

Wesley Schreurs

Geupdate 01/05/2023 om 16:19 GMT+2

Tom Gloag verraste Jumbo Visma positief tijdens zijn optreden in de Ronde van Romandië. De 21-jarige renner werd elfde in het klassement en eindigde op een uitstekende tiende plaats in de koninginnenrit. De jonge Brit heeft hiermee zijn klimmersbenen laten zien als een mogelijk klassementsrenner voor de geel-zwarte formatie.

Ronde van Romandië | Adam Yates pakt de zege in koninginnenrit

Jumbo Visma kende tegenslag doordat kopman Tobias Foss opgaf vanwege gezondheidsproblemen. Sportief directeur Merijn Zeeman was daarom erg blij met de prestaties van Gloag. Zeeman vertelde tegenover Wielerflits dat hij veel potentie ziet in Gloag. “We zien in Tom een toekomstig klassementsrenner voor onze ploeg.”
Gloag kwam in de koninginnenrit samen met Egan Bernal en Rafał Majka over de finish. “Tom heeft een hele goede week gedraaid in Romandië. Hij liet zien dat hij een talentvolle klimmer is en hij wordt bovendien elfde in het klassement”, aldus Zeeman.
picture

Ronde van Romandië | Fernando Gaviria sprint naar winst, Adam Yates pakt eindzege

Kopgroep

Gloag debuteerde in oktober als stagiair voor Jumbo Visma en tekende een contract tot 2025. Het talent zat in de laatste etappe van de Ronde van Romandië zelfs nog in de kopgroep en was virtueel eventjes leider. “Het was niet helemaal de bedoeling om vooraan te komen, maar ik heb er wel van genoten”, zei Gloag na afloop.
“We kregen helaas niet veel ruimte, maar na de laatste klim zag het er nog goed uit. Het peloton brak in stukken en het werd een harde wedstrijd, daardoor waren onze kansen verkeken. Mijn tiende plaats in de koninginnenrit was een hele mooie prestatie. Ik heb deze week veel geleerd van mijn oudere ploeggenoten en neem deze ervaringen mee naar de volgende koersen.”
Gloag komt eind mei weer in actie in de Ronde van Noorwegen. Hij rijdt daarna in het Critérium du Dauphiné om kopman Jonas Vingegaard bij te staan.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2023 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 106e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie