Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Bennett verslaat lead-out Mørkøv in openingsrit, Jakobsen maakt dure misser

Menno Waebeke

Geupdate 23/01/2023 om 07:59 GMT+1

Sam Bennett heeft de openingsetappe van de Vuelta a San Juan op zijn naam geschreven. De Ier van BORA-hansgrohe was te snel voor Michael Mørkøv - die voor eigen kans mocht gaan nadat zijn sprinter Fabio Jakobsen aan de verkeerde kant van de weg terecht was gekomen - en Giacomo Nizzolo. Bennett is tevens de eerste leider in Argentinië.

San Juan | Bennett wint massasprint in openingsetappe, Jakobsen pakt verkeerde afslag

In de eerste etappe van San Juan naar San Juan kon men vooraf al geld inzetten op een massasprint. In het begin van de rit zaten weliswaar twee heuvels van derde categorie, maar daarna was het parcours in Argentinië biljartvlak.
Een ongevaarlijke kopgroep met Marcela Nahuel Mendez (Municipalidad de Rawson), Daniel Juarez (AV Fatima-San Juan Biker Motos-Electro 3), Darío Álvarez (Chimbas te Quiero), José Reyes (EC Municipalidad de Pocito) en Leonardo Cobarrubia (SEP Juan) reed vroeg in de etappe weg van het peloton, maar de Zuid-Amerikanen vormden weinig gevaar voor de sprintersploegen.
Op twintig kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen en dus kon de voorbereiding op de sprint beginnen. Met de steun van onder anderen Remco Evenepoel werd Fabio Jakobsen goed omringd, maar een splitsing in de laatste kilometer zorgde ervoor dat de Nederlander kansloos was voor de zege.

Verkeerde kant

Jakobsen kwam aan de verkeerde kant van de weg terecht en zag zijn collega-sprinters steeds verder uit het zicht verdwijnen. In die voorste gelederen was het Bennett die perfect werd afgeleverd door zijn lead-out Danny van Poppel. De 32-jarige Ier maakte het karwei ogenschijnlijk eenvoudig af voor Mørkøv en Giacomo Nizzolo.
De sprinter van BORA-hansgorhe is ook direct de eerste leider in San Juan. Morgen vervolgen de renners hun weg in Argentinië met een lastige heuvelrit over 201,1 kilometer van Valle Fértil naar Jáchal.

Waar kijk je?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie