Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Jakobsen neemt revanche en boekt eerste seizoenszege in Argentinië

Menno Waebeke

Geupdate 24/01/2023 om 16:30 GMT+1

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Vuelta a San Juan gewonnen. De sprinter van Soudal-Quick Step was in de straten van Jáchal te snel voor Fernando Gaviria en Ion Aberasturi. Jakobsen neemt met zijn eerste overwinning van het seizoen revanche op de mislukte eerste etappe, toen kwam hij door een splitsing in het parcours niet aan sprinten toe.

San Juan | Jakobsen verslaat Gaviria en Aberasturi in straten van Jáchal

Een massasprint was vooraf niet in de sterren geschreven aangezien de renners vanaf de start in Valle Fértil 80 kilometer omhoog moesten. Echt steil werd het echter niet en dus hielden de sprintersploegen de controle over de tweede etappe in San Juan.
Zes renners kozen al vroeg in de rit het ruime sop, maar de vroege vluchters - met daarin vooral Argentijnen en oud-winnaar Óscar Sevilla wisten al snel dat ze niets meer dan vogels voor de kat waren. Onder leiding van Soudal-Quick Step (Fabio Jakobsen), BORA-hansgrohe (Sam Bennett) en Movistar (Fernando Gaviria) werden de laatste vluchters in de finale teruggegrepen en kon de sprintvoorbereiding beginnen.
In de eerste etappe kreeg Jakobsen door een late splitsing in het parcours nooit de kans om mee te sprinten en ook in de tweede rit leek het even helemaal mis te gaan voor de Nederlander. Jakobsen werd goed geholpen door Remco Evenepoel, maar zijn vaste lead-out Michael Morkov werd in de weg gezeten door de opstomende trein van BORA-hansgrohe.
picture

San Juan | Bennett wint massasprint in openingsetappe, Jakobsen pakt verkeerde afslag

Bennett valt stil

BORA-hangsrohe leek onder leiding van Danny van Poppel de beste papieren te hebben op de overwinning, maar de winnaar van gisteren - Bennett - ging vroeg aan, maar viel stil in de laatste meters. Uiteindelijk was het Jakobsen die zijn wiel als eerste over de finish drukte, voor Gaviria en Aberasturi.
De 26-jarige sprinter neemt daarmee revanche op zijn mislukte eerste etappe. Bovendien stijgt Jakobsen naar de tweede plaats in het algemene klassement, waar Bennett - die toch nog naar een vierde plaats reed - de leider blijft.
picture

San Juan | Jakobsen stapte naar organisatie na eerste etappe - "Hebben me veilige finish beloofd"

Waar kijk je?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie