Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Jakobsen stapte naar organisatie na eerste etappe - "Hebben me een veilige finish beloofd"

Menno Waebeke

Geupdate 24/01/2023 om 16:29 GMT+1

Fabio Jakobsen won de tweede etappe van de Vuelta a San Juan, maar kwam in de eerste rit niet aan sprinten toe door een gevaarlijke splitsing in het parcours. Na afloop van zijn overwinning gaf hij aan naar de wedstrijdleiding te zijn toegestapt. "Op deze manier is het wel fijn om hier te rijden."

San Juan | Jakobsen stapte naar organisatie na eerste etappe - "Hebben me veilige finish beloofd"

Fabio Jakobsen was in de straten van Jáchal te snel voor Fernando Gaviria en Ion Aberasturi. Na de rit toont de Nederlander zich een tevreden man. "Ik ben blij zeker na gisteren. De finale was toen gewoon heel gevaarlijk, niet veilig. Ik heb met de organisatie gesproken en zij beloofden met dat het vandaag een veilige laatste vijf kilomter zou zijn."
"Dat is ze ook gelukt. Op deze manier is het heel fijn om hier te rijden", vertelt Jakobsen die geen last had van de hitte in Argentinië. "Ik kom uit Nederland daar sneeuwt het nu zelfs, dus ik ben normaal niet goed met de warmte, maar ik kan er mee omgaan. Ik dronk 1,5 liter water per uur, je moet er mee dealen."
picture

San Juan | Bennett wint massasprint in openingsetappe, Jakobsen pakt verkeerde afslag

Beste sprinttrein

Jakobsen richt zich na de winst vooral tot zijn team Soudal-Quick Step. "Ik had een fanatstische lead out. Het team controleerde de race. Ik heb misschien wel de beste sprinttrein ooit met Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Michael Morkov. Ik ben heel trots op ze, zonder hem kan ik nooit winnen."
Wereldkampioen Evenepoel was tijdens de sprint niet te beroerd om werk te verrichten voor zijn ploeggenoot en dat kan op de waardering rekenen van Jakobsen. "Ik ben vereerd dat ik in de sprint werd geholpen door een renner van wereldklasse. Daarvoor heeft hij ook die trui."
picture

San Juan | Bennett wint massasprint in openingsetappe, Jakobsen pakt verkeerde afslag

Waar kijk je?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie