Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Quinn Simmons blijft sprintend peloton net voor in derde etappe

Pim Verhoeven

Geupdate 25/01/2023 om 08:53 GMT+1

Quinn Simmons heeft de derde etappe van de Vuelta a San Juan gewonnen. De Amerikaan ging in de laatste kilometer stevig aan op het perfecte moment. Het peloton kwam pas te laat weer op gang waardoor de sprinters slechst voor de ereplaatsen meededen. Sam Bennett blijft wel aan de leiding in het klassement.

San Juan | Quinn Simmons blijft sprintend peloton net voor in derde etappe

Alles deed er toe duiden dat het 'wel even' een sprint ging worden in de derde etappe van de Vuelta a San Juan. Met de finish op het Autodromo de Villicum waren de omstandigheden perfect voor een massasprint van wereldniveau. De kopgroep werd de hele dag netjes gecontroleerd door het peloton en op 35 kilometer werden ze al teruggpakt. Misschien zelfs iets te vroeg.

Late uitval

Dat deed namelijk de deur openen voor late aanvallen. Meerdere renners probeerden los te komen uit het hoge tempo van het sprintvoorbereidende peloton. Telkens als er een renner werd teruggepakt daalde het tempo weer iets totdat een nieuwe renner het tempo opvoerde voor zijn kopman. Toen de aanval van Simone Bevilacqua ten einde kwam en de renner van EOLO-Kometa werd teruggepakt door het peloton ontstond er wat onrust in de groep met renners. Wat schouders raakten elkaar aan en wat onverwachte bewegingen vonden plaats. Iedereen bleef wel op de fiets zitten, maar dit moment van onrust was het perfecte moment waarop Quinn Simmons versnelde.
De Amerikaan van Trek-Segafredo perste er een machtige aanval uit. Maximiliano Richeze probeerde te reageren, maar bleef op enkele meters van het achterwiel van Simmons hangen. Met een klein dipje in de weg vlak voor de finish kon de nog altijd pas 21-jarige Simmons net wat snelheid meepakken in de laatste meters. Genoeg om de etappe te winnen met een minimaal verschil. Richeze werd tweede en Sam Bennett won de sprint van het peloton. In dezelfde tijd als Simmons, zo dichtbij waren ze.

Klassement

De Ier van Bora-hansgrohe behoudt wel de leiding in het klassement. Bij Fabio Jakobsen ging er iets mis in de sprintvoorbereiding. De Nederlander speelde geen rol van betekenis met zijn 34e plek in de resultaten.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie