Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Superman López wint, Ganna goed bergop, tegenvaller voor Evenepoel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/01/2023 om 08:39 GMT+1

De finish bergop in de Vuelta a San Juan heeft een verrassend leuke ontknoping gekend. Misschien dat Remco Evenepoel er anders over denkt, maar er gebeurde genoeg leuks onderweg naar de top van de Alto Colarado. Miguel Ángel López deed zichzelf deugd door sportieve revanche te nemen en te winnen. De Colombiaan is tevens de nieuwe leider.

San Juan | Superman López wint, Ganna goed bergop, tegenvaller voor Evenepoel

Het idee, van Evenepoel zelf althans, was dat de wereldkampioen in de slotfase eens goed aan de boom ging schudden. De wereldkampioen ging er op tien kilometer van de streep als een haas vandoor, maar dit keer was hij de haas die door een koe werd gevangen. Evenepoel plafonneerde.
De Belg zat supersnel vooraan, maar de andere favorieten slaagden erin terug te komen. En toen zij aanzetten, had Evenepoel geen antwoord. López versnelde, Sergio Higuita versnelde, maar Evenepoel moest in Argentinië blijven zitten. Ontevreden kwam hij over de finish. Slechte benen, lag het aan de hoogte?

Geen antwoord Evenepoel

Dat zal nog moeten blijken, maar in de Giro d’Italia kan Evenepoel zich zulke tegenvallers niet veroorloven, zoals hij zelf ook gelijk toegaf na op een dikke minuut te zijn gefinisht. Verrassend genoeg was het Filippo Ganna die een stuk beter meeging en tweede werd, achter López. López is ook een verhaal apart.
De Colombiaan wordt geplaagd door allerlei wilde verhalen rondom zijn persoon, waarbij ook doping een rol speelt. Het lukte López dan ook niet om onderdak te vinden in de World Tour, maar dankzij Team Medellin kan hij alsnog enkele mooie koersen rijden en dat leverde in Argentinië dus winst op.

Eervolle vermelding Bernal

Ook de nummer vier van de dag verdient een eervolle vermelding. Meer dan dat zelfs. Egan Bernal kwam namelijk als vierde binnen, op nog geen veertig tellen van López. Het gaat te ver om te stellen dat Bernal helemaal terug is, maar zelfs voor deze prestatie kun je niet anders dan je hoed afnemen en een diepe buiging maken. Bernal komt na zijn ongeluk precies een jaar geleden van ver, heel ver.
Er staan in de Vuelta a San Juan nog twee ritten op het programma, maar het algemeen klassement lijkt gemaakt. De sprinters ruiken kansen, López stevent af op eindwinst. Hij koestert een voorsprong van dertig seconden.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie