Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Slovenië | Schelling profiteert van chaotische finale waarin Groenewegen verkeerd reed

Sander Grasman

Geupdate 16/06/2023 om 16:01 GMT+2

Favoriet Dylan Groenewegen reed vlak voor de finish verkeerd en daarvan profiteerde landgenoot Ide Schelling die op de streep met een banddikte Groenewegens ploeggenoot Luka Mezgec klopte. Groenewegen blijft na etappe drie in de Ronde van Slovenië wel leider in het algemeen klassement, waarin hij 10 seconden voorsprong houdt op zijn landgenoot.

Ronde van Slovenië | Schelling wint nadat Groenewegen in slotkilometer verkeerd rijdt

In een 173 kilometer lange etappe van Grosuplje naar Postojna was het zaak voor Dylan Groenewegen om in de lastige finale aan te blijven haken en in de sprint zijn derde opeenvolgende overwinning bij te schrijven.
Dat lukte aanvankelijk niet, maar met een verwoede achtervolging en afstopwerk van teamgenoot Filippo Zanna slaagde de Nederlander er toch in opnieuw aan te sluiten. Met nog zo'n twee kilometer te gaan, kon de sprinter voor het eerst zijn neus weer vooraan het venster drukken.

CHAOS

Kort daarna ging het echter alsnog mis. Op een rotonde gingen Groenewegen en Zanna de verkeerde kant op en zij namen een heel aantal renners in hun zog mee.
Plots was Luka Mezgec de te kloppen man, maar de Sloveen liet zich in eigen land verrassen. Ide Schelling zette eerder aan, ging op grote snelheid langs zijn concurrent en hield uiteindelijk net genoeg over voor de zege.
De vreugde van de overwinning verdween na de finish al snel bij de Hagenees. Daar hoorde hij namelijk het verschrikkelijke nieuws over Gino Mäder. Schellings Zwitserse leeftijdsgenoot overleed vanochtend, nadat hij gisteren ten val kwam in de Ronde van Zwitserland.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie