Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Langellotti klopt Lutsenko op slotklim en zegeviert in lastige etappe

Friso Moison

Gepubliceerd 13/10/2023 om 17:49 GMT+2

Viktor Langellotti heeft de zesde etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De Monegask van Burgos versloeg klassementsleider Alexey Lutsenko en het Italiaanse talent Giulio Pellizzari op de laatste meters van de klim voor de finish. Lutsenko verstevigde wel zijn koppositie in het algemeen klassement.

Ronde van Turkije | Langellotti klopt Lutsenko op slotklim en zegeviert in lastige etappe

Een pittige dag voor de renners in etappe zes van Bodrum naar Celçuk. De openingsfase van de 193,3 kilometer lange rit was nog relatief vlak, maar in de finale moesten de mannen aardig wat hoogtemeters verteren. In de laatste 30 kilometer moesten er twee stevige beklimmingen bedwongen worden. De finish lag op de top van Meryem Ana Zirve, een klim van eerste categorie.
Domen Novak probeerde als eerste iets op de slotklim. De Sloveen van UAE sloeg een klein gaatje. In het peloton werd er niet meteen gereageerd, omdat Novak geen bedreiging vormt voor het algemeen klassement. In de buurt van de laatste kilometer was er dan toch nog een aanval. De nummer twee van het klassement Ben Zwiehoff sprong een paar keer weg uit de groep.

Novak grijpt weer mis

Lustenko kon echter elke keer dicht in de buurt blijven van zijn Duitse concurrent. Daarna zag het 19-jarige klimtalent Giulio Pellizzari een goed moment om weg te komen. De Italiaan dichtte snel het gat naar Novak en snelde voorbij de renner van UAE Emirates. Pellizzari leek onderweg te zijn naar de zege, maar in de laatste honderden meters kwamen zijn achtervolgers steeds dichterbij.
Het was de verrassende Victor Langellotti die het wiel van Pellizzari naderde. De Monegask in dienst van het Spaande Burgos-BH bleef stevig doortrappen en Pellizzari kon niet meer aanhaken. Leider Lutsenko zat in het wiel van Langellotti, maar ook de Kazach moest zijn meerdere erkennen in de man uit Monaco. Ondanks zijn tweede plek in de etappe pakte Lutsenko wel nog tijd op zijn achtervolger in het klassement Zwiehoff.
picture

Ronde van Turkije | Lutsenko slaat dubbelslag op ‘zwaarste klim’ van 2023

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie