Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Fabio Jakobsen schiet raak in Antalya, eerste zege voor 'nieuwe' ploeg

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/04/2024 om 14:43 GMT+2

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De sprinter van dsm-firmenich PostNL is daarmee ook eindelijk van de nul af voor zijn nieuwe ploeg. Tot nu toe werd er een hoop geleerd in de sprinttrein, maar weinig gewonnen.

Ronde van Turkije | Fabio Jakobsen schiet raak in Antalya, eerste zege voor 'nieuwe' ploeg

Een rustige etappe mondde uit in een rommelige sprint. Het peloton had weinig energie gebruikt om in de finale te zitten en dus was alles en iedereen nog aanwezig om te sprinten. Maar de hoeveelheid ruimte was in de smalle straten van Antalya beperkt. Waar de vele leadout mannen goed gepositioneerd zaten, waren de sprinters met nog één kilometer te gaan ver te zoeken.
picture

UAE Tour | Tim Merlier verslaat De Kleijn en Jakobsen in chaotische sprint - flinke valpartij

Podium

Als een duveltje uit een doosje kwam in de laatste meters Fabio Jakobsen met een machtige versnelling in de wind. De Nederlander wist dit jaar nog niet te winnen voor zijn 'nieuwe ploeg' dsm-firmenich PostNL en met het de Giro als hoofddoel was wat extra zelfvertrouwen zeer welkom.
Jakobsen kon al vroeg beginnen met juichen, zonder gevaar van een andere sprinter op de meet. De tweede plaats was voor Sasha Weemaes van Bingoal WB en Simon Dehairs van Alpecin - Deceuninck maakt het podium van de dag compleet.
picture

Nokere Koerse | Merlier verslaat Jakobsen en Philipsen in door valpartij ontsierde semi-klassieker

Cavendish

Sam Welsford kwam ondanks de krachtige leadout van Danny van Poppel niet verder dan een twaalfde plaats en Mark Cavendish eindigde op de veertiende plaats, achter zijn ploegmaat Davide Ballerini.
picture

Ronde van Turkije | "De benen en de ploeg worden steeds beter" - Fabio Jakobsen

Daguitslag

1. Fabio Jakobsen - 2:56:14
2. Sasha Weemaes - zt
3. Simon Dehairs - zt
4. Giovanni Lonardi - zt
5. Léo Bouvier - zt

Klassement

1. Fabio Jakobsen 2:56:04
2. Sasha Weemaes +0:04
3. Simon Dehairs +0:06
4. Tomasz Budzinski +0:08
5. Filippo Ridolfo 0:09

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie