Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Frank van den Broek op simpele wijze eindwinnaar - laatste rit geneutraliseerd

Kevin van Nunen

Geupdate 28/04/2024 om 12:23 GMT+2

Frank van den Broek heeft de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De renner van Team dsm-firmenich PostNL hoefde er in de achtste en laatste etappe niet diep voor te gaan, want het regende. Aangezien de slotrit werd verreden in Istanbul en het asfalt daar spekglad wordt als de hemelsluizen openstaan, werd de laatste etappe geneutraliseerd.

Ronde van Turkije | Frank van den Broek op simpele wijze eindwinnaar - laatste rit geneutraliseerd

Van den Broek koesterde een voorsprong van vier seconden op Merhawi Kudus en zag die marge achter de jurywagen geen moment meer in gevaar komen. Op die manier won hij zijn eerste rittenkoers. Ondanks de neutralisatie was er niets aan gestolen.
Van den Broek sloeg toe in de etappe over geaccidenteerd terrein en de ploeg neutraliseerde vervolgens vakkundig alle aanvallen om wat bonificatie op te rapen. Het was sowieso een goede week voor Team dsm-firmenich PostNL, want niet alleen Van den Broek zegevierde, ook Fabio Jakobsen en Tobias Lund Andresen waren succesvol.
picture

Ronde van Turkije | Fabio Jakobsen schiet raak in Antalya, eerste zege voor 'nieuwe' ploeg

Succesvolle week voor Team DSM-firmenich

De Deen won zelfs maar liefst drie sprints – plus de puntentrui – en niet zelden gebeurde het dat ook Jakobsen juichend over de streep kwam, om de winst van zijn ploeggenoot te vieren. Grappig genoeg leek Andresen zo soms verbaasd dat hij toestemming kreeg om te winnen.
De Ronde van Turkije verliep dus zeer succesvol voor de tweede Nederlandse equipe, die vanaf volgende week met Jakobsen ook hoopt toe te slaan in de Giro d’Italia. Met onder anderen Tim Merlier en Olav Kooij ligt het niveau van de concurrentie daar wel een stukkie hoger.
picture

Ronde van Turkije | Laat Jakobsen de winst aan rappe Andresen? Ploegmaat scoort twee op rij

Eindklassement Ronde van Turkije

1. Frank van den Broek
2. Merhawi Kudus
3. Paul Double
4. Metkel Eyob
5. Harold Martin López

WAAR KIJK JE

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie