Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Laat Jakobsen de winst aan rappe Andresen? Ploegmaat scoort twee op rij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/04/2024 om 16:10 GMT+2

Voor de derde keer in vier etappes is het tijdens de Ronde van Turkije feest bij de ploeg van Team dsm-firmenich Post NL. Het lijkt erop dat Fabio Jakobsen zijn goede sprintbenen langzaam terugvindt, ook al won hij rit vier niet. De kopman kwam binnen in de slipstream van ploeggenoot Tobias Lund Andresen, die zijn twee dagzege op rij scoorde.

Ronde van Turkije | Laat Jakobsen de winst aan rappe Andresen? Ploegmaat scoort twee op rij

De vierde etappe, over een afstand van 178 kilometer tussen Bodrum en Kusadasi, kende de nodige hoogteverschillen, maar al vrij snel werd duidelijk dat het toch weer ‘gewoon’ sprinten ging worden. Gelijk aan de vorige sprints verliep ook deze aankomst weer behoorlijk chaotisch.
Er waren bochten, chicanes zelfs, maar ook versmallingen en haardspeldbochten, waardoor de rappe mannen acrobatische toeren moesten uithalen om vooraan en bovendien rechtop te blijven. Het lukte wonderwel om het hele peloton zonder kleerscheuren op de laatste rechte lijn te brengen.
picture

Ronde van Turkije | Tobias Lund Andresen zorgt voor tweede ritzege dsm-firmenich PostNL

Chaotische aankomst

Op die laatste rechte lijn leek Jakobsen het meeste van iedereen over te hebben, waardoor het er alle schijn van heeft dat hij de overwinning gunde aan zijn ploeggenoot. Zo kon het gebeuren dat Andresen, die normaal gesproken zijn kopman goed moet afzetten, voor Jakobsen naar de winst sprintte in de kustplaats.
Danny van Poppel ging de sprint aan, vol inzettend op revanche, maar de renner van Bora-hansgrohe kwam opnieuw nipt tekort om de bloemen in ontvangst te mogen nemen. Eerder deze week werd Van Poppel nog gediskwalificeerd omdat hij te wilde sprintte en de concurrentie opsloot. Dit keer kwam hij ‘gewoon’ tekort met een zevende plaats als gevolg. Ook opvallend was de vierde plek voor Martijn Budding in de kleuren van Tour de Tietema-Unibet.
Eén ding staat vast: er volgt vrijdag geen massasprint. In plaats daarvan staat een finish bergop gepland, op de top van de Manisa. Dit betreft een klim van de eerste categorie. De verwachting is dat het klassement op deze col wordt beslist.
picture

Ronde van Turkije | Fabio Jakobsen schiet raak in Antalya, eerste zege voor 'nieuwe' ploeg

Uitslag etappe vier Ronde van Turkije

1. Tobias Lund Andresen - 4:18:21
2. Fabio Jakobsen - zt
3. Íuri Leitão - zt
4. Martin Budding - zt
5. Jensen Plowright - zt

Klassement Ronde van Turkije na etappe vier

1. Tobias Lund Andresen - 18:51:47
2. Giovanni Lonardi - +0:14
3. Henri Ulig - +0:14
4. Danny van Poppel +0:18
5. Filippo Conca +0:21

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie