Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Max Kanter pakt eerste overwinning in slopende sprint

Tobias Kappelle

Geupdate 22/04/2024 om 15:33 GMT+2

De tweede etappe van de Ronde van Turkije is gewonnen door Max Kanter. De Duitser greep zijn kans toen kopman Cavendish al ver voor de finish gelost was en troefde in de finale onder meer Bora-hansgrohe af. Het is de eerste keer in de loopbaan van Kanter dat hij een rit wint op het hoogste niveau.

Ronde van Turkije | Kanter wint etappe 2

Fabio Jakobsen begon vandaag in de leiderstrui, maar het was zeer de vraag of hij die zou kunnen behouden vandaag gezien het flinke aantal hoogtemeters dat op het programma stond.
De kopgroep van de dag bestond uit zes renners. We zagen David Lozano, Gianni Marchand, Vinzent Dorn, Samet Bulut, Jonathan Rottmann en Jakub Kaczmarek voor het peloton rijden en op 60 kilometer nog ongeveer twee minuten voorsprong hadden.
Ondertussen ging op de langste klim van de dag het tempo omhoog met name onder leiding van Burgos-BH. Mark Cavendish moest al snel lossen en even later ging het ook voor Jakobsen te hard. Het peloton werd volledig uit elkaar geslagen en Bora nam het initiatief over omdat Sam Welsford nog wel bij de grote groep zat.
De ploegen die nog een sprinter hadden, hielden het tempo vervolgens kilometers lang hoog om te voorkomen dat mannen als Jakobsen en Cavendish nog terug konden keren. Hierdoor werd ook de kopgroep snel teruggepakt en ging een grote groep in dalende lijn richting de finish.

Finale

Bora-hansgrohe bleef het tempo bepalen voor Welsford. Het peloton bestond uit nog ongeveer 70 renners in de lastige slotfase. Er werden nog een paar aanvalspogingen gedaan, maar deze waren niet vruchtbaar.
In de slotfase liep het wegdek weer op en raakte Van Poppel wederom zijn sprinter Welsford kwijt. Hierdoor mocht Van Poppel zelf sprinten. De Nederlander zakte echter weg en Max Kanter greep zijn kans bij afwezigheid van Cavendish. De Duitser kwam op het perfecte moment uit het wiel en snelde met overmacht naar de overwinning.
Fabio Jakobsen kwam op grote achterstand binnen en raakt zodoende zijn leiderstrui kwijt aan de Duitser Henri Uhlig die vandaag tweede werd achter Kanter.

Daguitslag

  • 1. Max Kanter
  • 2. Henri Uhlig
  • 3. Tobias Lund Andresen
  • 4. Davide Ballerini
  • 5. Giovanni Lonardi

Algemeen klassement

  • 1. Henri Uhlig: 7:39:24
  • 2. Tobias Lund Andresen: +0:02
  • 3. David Lozano: +0:03
  • 4. Tomasz Budzinski +0:04
  • 5. Giovanni Lonardi +0:04

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie