Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Valencia | Ciccone sprint naar de overwinning bovenop Alto de Pinos

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/02/2023 om 18:01 GMT+1

Als Giulio Ciccone bij het passeren van de streep zijn zonnebril in het publiek gooit, weet je hoe laat het is. Inderdaad, dan kan er een overwinning bejubeld worden. Dit keer was het voor de Italiaan raak op de Alto de Pinos, waar hij in de sprint op de smalle aankomststrook de sterkste was van een elitegroepje. Ciccone neemt in de Ronde van Valencia ook de leiderstrui over van Biniam Girmay.

Ronde van Valencia | Ciccone sprint naar de overwinning bovenop Alto de Pinos

Toen vijf kilometer voor de streep de laatste resten van de vroege vlucht werden opgeveegd, waren de favorieten duidelijk aan zet. Brandon McNulty plaatste een mooie aanval, die niet direct werd gecounterd totdat de jonge Jumbo-Brit Thomas Gloag op een koffiemolentje naar zijn achterwiel trapte.
McNulty en Gloag hadden een gaatje, maar konden of wilden niet samen verder, waardoor het vlak voor de streep nog eens samenkwam. Zelfs op dit punt was de laatste aanval nog niet geplaatst, want ook Mikel Landa probeerde het. Tevergeefs.
picture

Ronde van Valencia | Biniam Girmay verslaat Olav Kooij en is de eerste leider

Hart vs Bilbao in sprint

De Spanjaard kwam niet weg of werd snel ingerekend, net hoe je het bekijkt. De streep kwam inmiddels zo dichtbij dat het ging uitdraaien op een sprint en met handig stuurwerk manoeuvreerde Ciccone zich naar de kop van de wedstrijd. Zijn eindschot was sterk genoeg om niet meer van de eerste plaats verdreven te worden.
Achter Ciccone waren Tao Geoghegan Hart en Pello Bilbao vooral druk met elkaar, waardoor Bilbao bijna in de hekken eindigde en duidelijk ‘not amused’ was. Met Aleksandr Vlasov in dezelfde tijd op de vierde plaats werd alvast één ding duidelijk: de eindwinnaar van de Ronde van Valencia dient een secondenspel in zijn voordeel te beslissen.
Thymen Arensman en Bauke Mollema konden lang mee, maar moesten de sterkste mannen van de dag in de ultieme slotfase laten gaan.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Valencia volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie