Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Valencia | Geoghegan Hart boekt eerste zege sinds 2020 bovenop Alto de la Cueva Santa

Menno Waebeke

Geupdate 04/02/2023 om 18:01 GMT+1

Tao Geoghegan Hart heeft de koninginnenrit van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De Brit van INEOS Grenadiers was in een sprint bergop net wat sneller dan zijn landgenoot Thomas Gloag van Jumbo-Visma. Het is de eerste zege voor Hart sinds zijn eindoverwinning in de Giro d'Italia van 2020. De Italiaan Giulio Ciccone blijft leider in Valencia.

Ronde van Valencia | Geoghegan Hart boekt eerste zege sinds 2020 bovenop Alto de la Cueva Santa

Al vroeg in deze koninginnenrit koos een grote kopgroep - met daarin een aantal interessante namen - het ruime sop. Onder anderen Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Thymen Arensman, Omar Fraille (INEOS Grenadiers), Wout Poels (Bahrain Victorious) en Alessandro De Marchi (Jayco-AlUla) waren van de partij.
De kopgroep werd gecontroleerd door het BORA-hansgrohe van Aleksandr Vlasov, die alleen Nico Denz had meegestuurd. Op de Montmayor zette ook Bahrain Victorious, ondanks de aanwezigheid van Poels in de vroege vlucht, een mannetje op kop van het peloton.
Op de top van de langste klim van de dag was de voorsprong van de voorste groep nog maar anderhalve minuut en dat was voor Arensman een goede reden om in zijn eentje zijn duivels te ontbinden. De nieuwe aanwinst van INEOS pakte al snel twee minuten op het peloton, maar dat bleek uiteindelijk toch te weinig om vooruit te blijven.

Sprint bergop

In de laatste tien kilometer werd de Nederlandse klimmer dan ook bijgehaald en dus konden de renners zich opmaken voor een sprint bergop op de Alto de la Cueva Santa. In die sprint was het Tao Geoghegan Hart die als eerste aanging. De voormalig winnaar van de Giro d'Italia maakte handig gebruik van de smalle finish en snelde naar zijn eerste overwinning sinds 2020.
Daarachter was het Jumbo Visma-talent Thomas Gloag die wellicht de sterkste benen had, maar de jonge Brit kwam te laat en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Guillio Ciccone werd derde en blijft bovendien leider in de Ronde van Valencia. Morgen staat de slotrit van Paterna naar Valencia op de rol.

Waar kijk je?

De Ronde van Valencia volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie