Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Valencia | Jonathan Milan sprint naar overtuigende zege

Mathieu Hilgersom

Geupdate 02/02/2024 om 16:32 GMT+1

Met grote overmacht heeft Jonathan Milan vrijdag gezegevierd in de Ronde van Valencia. In Orihuela bleef de renner van Lidl-Trek Arne Marit en Giovanni Lonardi voor in een door een valpartij ontsierde sprint. Alessandro Tonelli behield zonder problemen de leiderstrui.

Ronde van Valencia | Jonathan Milan sprint naar overtuigende zege

In de eerste twee etappes grepen de sprintersploegen nog mis, maar dat lieten zij niet nog een keer gebeuren. De teams met rappe manen hielden de voorsprong van de vluchters Asier Etxeberria, Thomas Guillermo Silva, Ander Okamika, Nathan Smith, Unai Esparza en Laurent Gervais ogenschijnlijk onder controle.

Sprint

Nadat Esparza de groep moest laten gaan, viel in de finale ook Gervais weg. De Canadees miste een bocht, knalde ternauwernood niet op een stilstaande auto, en moest zijn medevluchters laten gaan.
Ondanks het harde werk van de sprintersploegen hield het viertal vooraan het nog opvallend lang vol. Pas op twee kilometer van de meet was het gat gedicht.
Slechts een klein groep sprintte uiteindelijk om de winst. Een valpartij deelde het peloton op in kleine groepjes. Milan was goed vooraan geplaatst, ging als eerste aan en reed alleen maar verder weg bij de rest.

Ontknoping

Zaterdag gaat de Ronde van Valencia verder met de bergetappe naar Vall d'Ebo. De beklimming van de Alto del Miserat op ruim vijftien kilometer van de meet is de scherprechter. Zondag staat er opnieuw een zware klim op het programma, maar is het laatste deel van de etappe richting Valencia grotendeels in dalende lijn.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie