Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Valencia | Tarozzi gunt ploeggenoot Tonelli eerste etappe na vroege vlucht uit peloton

Friso Moison

Geupdate 31/01/2024 om 17:58 GMT+1

Alessandro Tonelli heeft de eerste etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. De Italiaan van VF Group-Bardiani CSF-Faizanè kwam samen met zijn ploeggenoot Manuele Tarozzi samen over de finish in de 167 kilometer lange openingsrit van Benicássim naar Castellón. De Nederlander Alex Molenaar, die meezat in de vluchtersgroep, werd uiteindelijk vierde.

Ronde van Valencia | Tarozzi gunt ploeggenoot Tonelli eerste etappe na vroege vlucht uit peloton

Vlak voor de voet van de Desierto de Las Palmas, de laatste beklimming van de dag, ontsnapte het Italiaanse duo uit de kopgroep. De andere renners vooraan, waaronder Molenaar en landgenoot Jetse Bol, konden de twee niet meer bijbenen. Op de top aangekomen probeerde Molenaar het wel nog, maar hij had toen al een halve minuut achterstand.
Ook het uitgedunde peloton lukte het niet om het gat dicht te rijden. Tonelli en Tarozzi hadden met anderhalve minuut een comfortabele voorsprong en er leek niks meer fout te kunnen gaan. Tot het duo plots in een afzetlint belandde na een verkeerde afslag op een rotonde. Ze konden zich bevrijden en reden gebroederlijk samen naar de finish. Tarozzi gunde de zege uiteindelijk aan zijn maatje Tonelli.

Molenaar vierde

Molenaar kwam uiteindelijk op ruim een minuut achter Tonelli als vierde binnen. De Nederlander werd op het laatste moment nog ingehaald door de naar voren gesnelde Spanjaard Oier Lazkano.
In etappe twee koerst het peloton richting Mancom de la Vallidigna. In de 162 kilometer lange rit ligt de finish opnieuw na een afdaling.
picture

Ronde van Valencia | Koplopers rijden verkeerd, raken verstrikt in lint en verspelen bijna ritzege

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie