Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | “Mathieu is in zijn beste conditie ooit” - Roodhooft over Van der Poel

Wesley Schreurs

Geupdate 04/04/2023 om 14:54 GMT+2

Mathieu van der Poel leverde een mooie strijd met Tadej Pogacar in de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen was simpelweg te sterk op de Vlaamse kasseienheuvels en Van der Poel eindigde als tweede. Ploegleider Christoph Roodhooft, Alpecin-Deceuninck, is meer dan tevreden over zijn kopman en denkt dat de Nederlander weleens in zijn beste conditie ooit is.

Ronde van Vlaanderen | Tadej Pogacar wint na waanzinnige solo, Mathieu Van der Poel tweede

Elke wielerliefhebber heeft in de Ronde van Vlaanderen kunnen smullen van twee geweldige renners. Van der Poel en Pogacar waren andermaal buitenaards goed, maar het was de renner van Team UAE die het beslissende gaatje op de Oude Kwaremont wist te slaan. Desondanks noemde Van der Poel deze Ronde van Vlaanderen ‘misschien wel zijn beste editie’.
picture

Ronde van Vlaanderen | "Ik had maar één probleem: Pogacar was te sterk" - Mathieu van der Poel

Prestatie

Ploegleider Roodhooft vertelde tegen Wielerflits dat hij niet anders dan tevreden kon zijn over de prestatie van Van der Poel. “Ik denk dat dit een hartstikke mooi resultaat is en er valt ons denk ik niets te verwijten. Het is misschien niet waarvoor we kwamen, maar er waren nog wel meer ploegen die wilden winnen. Mathieu is een sterkere renner tegengekomen.”
Roodhooft geeft aan dat ze graag een mannetje in de kopgroep hadden willen meezitten. “Michael Gogl en Søren Kragh Andersen waren renners geweest die in de voorste groep hadden kunnen draaien. Zij kwamen echter terug van ziekte en waren niet honderd procent fit, bij ons lopen we niet zo dik van coureurs die daar nog kunnen zitten.”
picture

Ronde van Vlaanderen | Van der Poel brengt felicitaties over aan Pogacar - GOATS onder elkaar

Conditie

Roodhooft geeft aan dat we moeten genieten van Van der Poel. “Ik denk dat Mathieu misschien wel in zijn beste conditie ooit is en hij zit nu in een topperiode van zijn loopbaan. De afgelopen jaren en maanden heeft hij ontzettend hard gewerkt om terug te komen van zijn rugproblemen. Mathieu is een echte winnaar en geeft nooit op.”
Met het oog op Parijs-Roubaix gaf Van der Poel aan dat hij meer gewicht had opgebouwd om optimaal in de ‘Hel van het Noorden’ te kunnen presteren. Roodhooft tempert de verwachtingen: “Roubaix is een totaal andere wedstrijd dan Vlaanderen en niet met elkaar te vergelijken. Het voornaamste is dat hij bijzonder goed in zijn vel zit en blij is met zijn vak als wielrenner.”

WAAR KIJK JE?

Alle wielersport deze week, van de Ronde van het Baskenland tot aan de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix aankomend weekend, volg je natuurlijk via Eurosport en discovery+. Mis geen klim en geen kei, want voor je het weet is deze wielerweek alweer voorbij!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie