Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | Van der Poel laat zich cynisch uit over bizarre tactiek Team DSM

Wesley Schreurs

Geupdate 03/04/2023 om 11:44 GMT+2

Team DSM toonde in de Ronde van Vlaanderen een bizarre tactiek op de Kortekeer. DSM reed tergend langzaam op kop, waardoor het peloton zo goed als stil stond. Mathieu van der Poel liet zich op Twitter sarcastisch uit over de actie.

Ronde van Vlaanderen | Van der Poel laat zich cynisch uit over bizarre tactiek Team DSM

De Ronde van Vlaanderen was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Een Tour-winnaar wist de Vlaamse klassieker te winnen, maar ook waren er bizarre valpartijen en acties als die van DSM.
picture

Ronde van Vlaanderen | Massale valpartij door grove inschattingsfout Bahrain-Victorious renner

Bizarre actie

Team DSM zette zich op kop en hield vervolgens heel het peloton op door stapvoets omhoog te rijden. De zwartblauwe brigade ging opeens weer versnellen net voor de top van de Kortekeer, nadat ze heel het peloton in slaap hadden gesust en de helft van de renners stil stond. Het leek alsof DSM een geweldige coupe probeerde de te plegen, maar het tegenovergestelde gebeurde.
John Degenkolb was met zijn negentiende plaats de beste renner van Team DSM in de Hoogmis. Het duurde niet lang voordat de eerste lachende en sarcastische reacties verschenen op sociale media. “Chapeau Team DSM”, schreef Van der Poel op Twitter, inclusief klappende handjes.
In Dwars door Vlaanderen zagen we al een dergelijke surplace als die van DSM. Het was toen Trek-Segafredo dat op de Kortekeer langzaam omhoog reed en vervolgens net voor de top versnelde.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie