Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | Klap voor Visma-Lease a Bike - Laporte niet fit voor Vlaamse wedstrijden

Tobias Kappelle

Geupdate 25/03/2024 om 14:56 GMT+1

Cristophe Laporte zal deze week niet opstappen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dat maakte zijn ploeg Visma-Lease a Bike bekend. Laporte heeft te kampen met buikgriep en moest daardoor ook al de E3 Saxo Classic aan zich voorbij laten gaan. Dat betekent dat Wout van Aert zijn belangrijkste knecht in de Heilige Week moet missen.

Gent-Wevelgem | Laporte en Van Aert zetten uitroepteken achter droomweek Jumbo Visma

Het jaar van Laporte begon goed met een vijfde en een vierde plaats in het openingsweekend. Daarna volgde een tiende plaats in de Strade Bianche, maar vanaf dat moment ging het mis.
In Milaan-San Remo werd Laporte vooraf gezien als een van de schaduwfavorieten, maar al ver voor de finale moest de Fransman het peloton laten gaan. Achteraf bleek dat Laporte voor de koers al ziek was geworden.

Hardnekkige ziekte

Deze ziekte bleek hardnekkig, want Laporte liet de E3-prijs aan zich voorbij gaan en nu blijkt dat dus ook de Vlaamse klassiekers te vroeg komen. In Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen stapt Laporte niet op. Of dit ook gevolgen heeft voor zijn start in Parijs-Roubaix moet nog blijken.
Voor Wout van Aert is het wegvallen van Laporte een harde klap. De Fransman is bezig aan zijn derde seizoen bij de Nederlandse ploeg en liet de afgelopen twee jaar zien een zeer sterke helper van Van Aert te zijn. Vorig jaar reed het duo in Gent-Wevelgem zelfs gezamenlijk naar de finish, waarna Van Aert de winst aan Laporte gunde.
picture

Gent-Wevelgem | Laporte en Van Aert zetten uitroepteken achter droomweek Jumbo Visma

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie