Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | Dubbelslag Lidl-Trek met Longo Borghini en Van Anrooij - samenvatting

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 31/03/2024 om 18:52 GMT+2

De Ronde van Vlaanderen is niet zoals de afgelopen jaren gedomineerd door SD Worx, maar Lidl-Trek. Elisa Longo Borghini maakte het ploegenspel af door de sprint te winnen, terwijl Shirin van Anrooij als nummer drie ook juichend over de streep kwam. Kasia Niewiadoma was als nummer drie het kind van de rekening. Bekijk in de samenvatting hoe dat toch kon gebeuren.

Ronde van Vlaanderen | Dubbelslag Lidl-Trek met Longo Borghini en Van Anrooij - samenvatting

Niewiadoma zat in de slotfase flink in de tang bij het duo van Lidl-Trek, maar het is een klein wonder hoe dat toch allemaal tot stand kwam. Per kilometer leek de uitgangspositie aan kop van de koers te wisselen, totdat Van Anrooij op de brommer sprong en een uitval plaatste.
Die aanval was succesvol en eventjes droomde Van Anrooij al van het winnen van de Ronde van Vlaanderen, maar ze had net iets te weinig voorsprong om de ambities van Longo Borghini in de ijskast te plaatsen. De Italiaanse rook haar kans op de Paterberg en waagde de jump.
picture

Ronde van Vlaanderen | Elisa Longo Borghini beloont perfecte dag Lidl-Trek, Shirin van Anrooij derde

Volop Nederlanders in de toptien

Het feit dat Niewiadoma nog niet was afgeschud, boezemde Longo Borghini geen angst in. Toen de Poolse ook nog eens bleef meewerken, groef ze in feite haar eigen graf. Dat bleek wel tijdens de sprint in Oudenaarde. Het kostte Longo Borghini nog moeite om er voorbij te komen, maar precies op tijd plaatste ze de winnende jump.
Voor Marianne Vos, Puck Pieterse, Demi Vollering en Karlijn Swinkels restte niets anders dan een plek in de toptien. Datzelfde gold voor de onttroonde winnares Lotte Kopecky, die tijdens de diverse klimmetjes vaker moest lossen dan haar lief was. Dit zorgde er uiteindelijk ook voor dat SD Worx op het tweede plan raakte.
picture

Ronde van Vlaanderen | Wereldkampioene Lotte Kopecky - en vele anderen - te voet op de Koppenberg

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie