Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Remco Evenepoel bewijst eer aan overleden Gino Mäder met geweldige solo

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/06/2023 om 20:05 GMT+2

De voorlaatste etappe in de Ronde van Zwitserland werd een vreemde. Vanwege het overlijden van Gino Mäder een dag eerder stapte een deel van het peloton niet meer op, de renners die wel weer de fiets namen legden een rit af waar de tijden op 25 kilometer van de streep telden. Daarna ging het los en won Remco Evenepoel uiteindelijk na een magistrale solo.

Ronde van Zwitserland | Remco Evenepoel bewijst eer aan overleden Gino Mäder met geweldige solo

Het overlijden van de 26-jarige renner van Bahrain-Victorious had er overduidelijk – en begrijpelijkerwijs – ingehakt bij zijn collega’s. De Bahreinse ploeg kwam niet aan de start, net als Tudor Pro Cycling Team, Intermarché-Circus-Wanty en veel renners van andere ploegen.
Voorafgaand aan de zevende rit van Tübach naar Weinfelden was er dan ook een moment van respect richting Mäder en diens familie. Na dit moment gingen de renners van start voor wat een vreemde etappe zou worden.

Rit met twee gezichten én met één wereldkampioen

In het eerste deel van de etappe werd er namelijk niet aangevallen. Het peloton reed in complete vorm naar de streep, die in deze rit was getrokken op 25 kilometer van de daadwerkelijke finish in Weinfelden.
Eens die grens was gepasseerd, ontbrandde de koers voor de eer. Bovenop de beklimming van Otteneberg viel wereldkampioen Remco Evenepoel aan. De Ethiopiër Welay Hagos Berhe probeerde mee te gaan, maar moest snel lossen.
De achtervolgende groep kwam er niet meer aan te pas, waardoor Evenepoel ruim de tijd had om Mäder te eren met zijn zegegebaar. Morgen wacht er nog een afsluitende tijdrit, waarin de winnaar van deze gedenkwaardige Ronde van Zwitserland te bepalen.

Uitslag zevende etappe (Tübach-Weinfelden)

1. Remco Evenepoel - 4:01:04
2. Wout van Aert - zt.
3. Bryan Coquard - zt.

Algemeen klassement na rit zeven

1. Mattias Skjelmose - 20:44:45
2. Felix Gall - + 0.08
3. Juan Ayuso - + 0.18

Waar kijk je?

De strijd om La Maillot Jaune gaat op 1 juli van start in het Baskenland. Mis geen enkele seconde van de strijd tussen wereldtoppers Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, maar ook mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert! De hele Tour is live te volgen via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie